Bagage

19 juni 2018 09:01
Visningar: 178
Har hittat så mycket hjälp och inspiration här redan, så nu hoppas jag att ni ska kunna hjälpa mig ytterligare.

Vi ska åka till San Francisco, hem från LA, men när jag ska boka biljetter så står det att det inte ingår bagage eller man att ska kolla på flygbolagens sida. Jag kan alltså inte välja till bagage när jag bokar.
När jag läser på vissa flygbolagens hemsidor verkar det som att det ändå ingår bagage och andra som AA tar ut en avgift.

Nån som har rest nyligen och vet hur man ska göra?
19 juni 2018 11:10
Var är det du försöker boka? Om du går in på flygbolagets hemsida kan du välja en biljett MED bagage (som t.ex. SAS) eller lägga till bagage i samband med bokningen (som t.ex. Norwegian).
Om du bokar hos en nätresebyrå får du i efterhand gå in och kolla om du har bagage med eller inte (det kommer stå 0PC eller 1PC). Om det står 0PC går du in på flygbolagets hemsida och lägg till bagage i din bokning där. Om du inte kan logga in på din bokning där så maila eller ring flygbolaget, inte resebyrån!
19 juni 2018 13:23
Så långt är jag med. När jag går in på flygbolagens sida (BA t.ex.) så står det att det ingår bagage med economy. Har kollat diverse nätresebyråer som dyker upp via flygresor.se. Och eftersom det verkar olika för olika bolag, behöver jag orienteringshjälp. Folk kanske har flugit med olika bolag och kan bidra med olika prisen. Vill inte bli överraskad med +4000kr efter att ha bokat en biljett.
Av Birgere
19 juni 2018 15:44
Nästan omöjligt att svara på idag, fler o fler bolag erbjuder biljetter utan incheckat bagage så är det ett sådant bolag så kan du nog räkna med att priset du ser är utan bagage på nätresebyråerna o sökmotorerna. Säkrast är alltid att boka via flygbolaget direkt eller att det står supertydligt innan du bokar via resebyrå
19 juni 2018 16:14
Precis, det går inte att svara på. Att boka via nätresebyråer har blivit svårare eftersom många bolag infört bagagefria biljetter och det står inte tydligt på dessa sidor vilken typ av biljett det är.
Gå i så fall in på respektive flygbolags hemsida och kolla vad de tar för att lägga till bagage.
19 juni 2018 16:20
Då var det som jag misstänkte... tack för hjälpen!
Av Lotta29
19 juni 2018 18:27
Vi bokade med United nu och åker med Lufthansa och det ingår bagage. Vi har samtidigt bokar med AA över till Mexico och där ingår inte bagage. Förra året åkte vi med BA och det ingick bagage då också.
Av Lotta29
19 juni 2018 18:27
Vi bokade med United nu och åker med Lufthansa och det ingår bagage. Vi har samtidigt bokar med AA över till Mexico och där ingår inte bagage. Förra året åkte vi med BA och det ingick bagage då också.
20 juni 2018 22:55 (redigerad)
Generellt brukar de "gamla" / "klassiska bolagen" inkludera bagage på långflygningarna, medan "nya" / lågprisbolagen oftast inte inkluderar bagage i sina priser på långdistansflygningarna. Inrikes och korta destinationer, inom samma kontinent, går det inte att säga lika generellt vad som ingår, eftersom även många av de "gamla" bolagen börjat sälja biljetter utan att incheckat bagage ingår på de sträckorna. United säljer t.ex. inrikesbiljetter i USA där bara ett "personal item", dvs en handväska eller mindre väska som får plats under stolen ingår, men ingen kabinväska. SAS har en biljettyp som heter SAS Go Light, som innebär att stort och litet handbagage ingår, men ingen incheckad väska. Ganska rörigt alltså.

Dessa bolag har jag rest mellan Nordamerika och Europa med (ekonomiklass) så där kan jag i alla fall tala om vad som ingick. Men du får dubbelkolla för de kan ha ändrat sina regler sedan dess.

Air Canada: Incheckat bagage, ett stort och ett litet handbagage samt mat ingick.
Air France: Incheckat bagage, ett stort och ett litet handbagage samt mat ingick.
British Airways: Incheckat bagage, ett stort och ett litet handbagage samt mat ingick.
Delta: Incheckat bagage, ett stort och ett litet handbagage samt mat ingick.
Iceland Air: Incheckat bagage, ett stort och ett litet handbagage ingår. Längesedan nu, så kan ha ändrats. Dock inga måltider i ekonomiklass.
KLM: Incheckat bagage, 1 stort och ett litet handbagage samt mat ingick.
Norwegian: 1 stort och och ett litet handbagage ingick. Incheckat bagage, sittplats och mat måste köpas separat. Ingår dock i LowFare+-biljetterna, men de säljer inte resebyråerna, utan i princip bara på Norwegians site.
SAS: Incheckat bagage, ett stort och ett litet handbagage samt mat ingick. (OBS! Gäller ej i SAS Go Light, där ingår inte incheckat bagage.)
United: Incheckat bagage, ett stort och ett litet handbagage samt mat ingick.
WOW Air: Bara bokat än så länge, inte flugit med dem ännu. 1 litet handbagage ingår. Stort handbagage, incheckat bagage, sittplats, mat och dryck, inklusive vatten, kostar extra.