Backpakca i centralamerika och Karibien

25 sep. 2015 08:31
Visningar: 288
Hej!
Nu åker jag snart för en vinter i centralamerika och karibien. De ställen jag "planerat" att besöka är costa rica, mexico, kuba, dominikanska republiken och någon ö i bältet, typ anguilla. Men jag har några frågor:

- Jag är sjukt nyfiken på Belize, någon som varit där? Hur farligt är där och vart bör man vara? De jag pratat med säger öarna men jag fattar typ inte.. haha!

- Vilka öar är bäst för backpacking? Jag älskar äventyr, fina stränder. Jag vill lära mig surfa, dyka och så. Älskar vatten lika mycket som att utforska djurliv., trekka och kolla in cooola vattenfall typ.
16 okt. 2015 17:49
Hej!
Jag har själv inte varit i Belize men det jag hört har varit positivt.
Jag skulle vilja rekommendera ett annat land som många hoppar över, El Salvador. Jag bor här och det är ett fantastiskt land med helt underbara människor.
Nu i november har vi en 2- veckors gruppresa som kombinerar volontärarbete med turism och det ingår en del surfning. Det är bara några dagar kvar för att anmäla sig men det kan vara ett bra sätt att få lite av varje under två veckor och sedan går det lätt att resan vidare till de andra länderna i Centralamerika med shuttles.
Det är många som är lite oroliga för att resa till El Salvador på grund av att det mest är dåliga nyheter från landet som når Sverige men jag kan verkligen rekommendera detta land. Inte så turistigt som många andra, billigare än Costa Rica och Panama. Men om man känner lite oro så kan denna resa vara ett perfekt sätt att resa lite mer organiserat i El Salvador. Jag kommer att vara med på delar av resan och hjälpa till med översättning och koordinera. Det finns även möjlighet att läsa spanska i El Salvador på en fantastisk strand som har bland Centralamerikas eller kanske världens bästa vågsurf!! Vi har också andra volontärprojekt i El Salvador.

http://www.amzungo.com/rundresa-14-dagars-aventyr-volontararbete-med-guide/

Hör av dig till mig om du är intresserade eller har mer frågor!

Varma hälsningar
Anna Ekdahl
24 jan. 2016 04:53
Hej! Har du kommit iväg än? Själv sitter jag på Miami beach och flyger till Mexico i övermorgon. Ska ner till Belize i slutet på februari och det jag har kommit fram till är att man inte ska vara i Belize city men caye caulker ska vara fantastiskt, så det blir öar för oss. Och bussresa från cancun.
Vi kanske ses!

Happy Journey