Backpacking själv

3 dec. 2018 09:06
Visningar: 175
Jag tänkte backpacka Asien 2 månader själv.
Min första fråga är då vilka ställen som är värda att besöka? Jag vill INTE ha mycket turister, utan se det inhemska folket och deras kultur osv. Jag har tidigare varit i Malaysia, Singapore, Peking och Borneo så de är inte prio på min tur.
Har en plan på en rutt, är den för mycket? För tight? Ska jag ta bort/lägga till något?
Anledningen att jag återkommer till Bangkok i rutten är att min släkting bor där. Anledningen till Chiang Mai är att jag vill besöka the elephant sancutary.

Ruttens förslag:
Bangkok -> Chiang mai -> Myanmar -> Laos -> Vietnam (Hanoi) -> Filippinerna -> Indonesien -> Vietnam (Saigon) -> Kambodja -> någonstans i södra Thailand/Borneo/Singapore/Langkawi -> Bangkok

Min andra fråga är att när jag kollar flyg så finns det en rutt som är en väntetid i Beijing på 10 timmar. Har som sagt tidigare varit i Peking och sett det man "måste" se, men skulle gärna vilja besöka kinesiska muren igen.
Hur tar man sig snabbast till muren under den tiden? Skulle även tänka mig att besöka Wangfujing igen, men det är inget måste. Muren är roligare.
Bör jag ta tåget, eller snarare anlita typ en chaufför eller taxi istället?

Förlåt för romanen, och tack i förhand för hjälpen!

PS. Bör man ta vaccinationer, eller det är ingenting som är ett måste? Tänker åka under slutet av februari till slutet av April och boka en biljett tor Stockholm -> <- Bangkok
Medlemmen har tagit bort svaret
3 dec. 2018 17:56
Hej

Jag tycker du har alldeles för många destinationer för två månader. Stryk några länder - vilka det blir bör avgöras av vilken tid på året du ska åka. Mest logiskt är att skippa Indonesien och Philipinerna p.g.a flygresorna.
Själv tycker jag att Laos är kanonbra - speciellt när man reser själv. Nordöstra Thailand är också jättebra som ensam tjej och även norra Thailand.

Hälsningar

Anna
4 dec. 2018 09:01
Jag tycker att det låter väldigt stressigt med så många destinationer och flera av dem ligger långt ifrån varandra. Den mesta tiden kommer du att spendera på resande fot, i bussar och på flygplatser och mindre tid att uppleva länderna. Stannar du så kort tid på varje ställe kommer du bara att se de mest turistiga grejerna, det tar lite tid innan man upptäcker guldkornen.

Jag har gjort två längre resor i Vietnam, en resp. två månader, och kan verkligen rekommendera att utforska det landet närmare. Det finns så många olika ställen att uppleva där. Man kan tex flyga/ta buss från Luang Prabang i Laos till Hanoi, stanna där ett par dagar och sen jobba sig neråt med tåg till Saigon på några veckor. Jag gillade särskilt Hue och Hoi An. Det är också kul att besöka tex Cai Be och cyklar runt i Mekongdeltat ett par dagar.
4 dec. 2018 09:02
Jag tipsar gärna om några bra ställen i Vietnam om du ska dit. :-)
4 dec. 2018 22:03
stort tack för alla svar!
Får nog se över rutten då lite. Hade varit skitkul att se Filippinerna, men Indonesien kan jag skippa, så även södra Thailand.