Backpacking och resrutt

18 jan. 2016 22:06
Visningar: 160
Hej,

Hade i høst tænk att resa runt lite i asien och i australien.

Hade tænkt att børja i Thailand och sen ta mig nedåt mot Malaysia, Filippinerna och sen troligtvis avsluta i Australien.

Har ni førslag på resrutt i Thailand? Har aldrig varit dær førr och ræknar med att stanna ungefær en månad. Vill åka runt lite i landet, vara næra stranden, fest och lite puls. Tænkte stanna dær 3-4 veckor.

Sen undrar jag lite øver budger osv också. Hur mycket gør man av med på tre månader om man ær i thaliand fyra veckor, Filippinerna/Malaysia och sen avslutar med en månad i Australien?

Tacksam før svar :)
18 jan. 2016 22:41
Hej,

Det finns ungefär lika många resrutter genom Thailand som det finns backpackers, men...

Det finns väl 3 olika vägar som är vanliga att ta. Antingen väljer man den västra sidan ner eller den östra (väljer man öster kan man ju åka mot Patong och Kambodja eller neråt via Koh Samui osv).
Sen finns det de som sicksackar med.

Västra sidan har ju Khao Lak, Phuket, Krabi, Phi Phi Islands med flera.

Beroende på hur du är som resenär och vad du är intresserad utav så kan du komma väldigt långt eller inte särskilt långt alls.

Budget, de flesta brukar väl säga någon stans 700-1000 SEK per dag och det fungerar bra Thailand/Malaysia. Malaysia är dyrare än Thailand dock. Filipinerna ska vara väldigt billigt men har inte varit där så jag kan inget om hur det är att turista där. Ej heller Australien.