Backpacka Australien - Bäst att börja vart?

17 maj 2017 10:25
Visningar: 569
Hej!

Jag och några kompisar ska till Australien i höst och backpacka.
Har hört av många kompisar att det är bra att jobba/börja resan i melbourne men har läst att det är mycket dyrare längre söderut på östkusten än typ Carins längre norrut.

Därför frågar jag nu vart ni tycker det är bäst/mest lönsamt att jobba?

Tack på förhand.

Med vänlig hälsning

Markus
17 maj 2017 11:14
Det är mest lönsamt att jobba där man får jobb! Det beror alltså på vad du tänkt jobba med osv. Det var ganska länge sedan jag var där, men jag tyckte att det var svårt/tog tid att få jobb i storstäderna, men lättare på andra ställen. Det kan ju vara annorlunda för dig dock, ingen situation är den andra lik.
Om det är dyrare på södra östkusten än på norra kan jag nog inte helt hålla med om, om man bortser från Sydney. Däremot är hostels t.ex. ganska billiga i Cairns jämfört med andra ställen.

Hade jag varit du hade jag valt ställe efter säsong, alltså hållit mig till södra Australien på sommaren och norra Australien på vintern.
17 maj 2017 11:27 (redigerad)
Okej, tack för snabbt svar :)
Jag och några kompisar ska åka i början på oktober.

Antar att du syftar på den australiska sommaren respektive vintern, dvs i oktober vore det då bättre att åka till södra Australien?

Föresten har du nått bra tips på säsongsjobb? :)
17 maj 2017 12:02
November-april är bäst i södra delen, maj-oktober bäst i norra. Ungefär.
De jobb som är lättast att få är ju fruktplockarjobb och dylikt. Annars är det relativt lätt att få jobb på restauranger, som diskare eller servitör (i vissa stater krävs RSA för att jobba med alkohol).
Om du är bra på bygg eller datorer kan sådana jobb också vara hyfsat lätta.
Man kan också söka jobb på turistställen som temaparkerna i Gold Coast.