B1 visum - Dubbla medborgarskap

18 dec. 2018 17:05
Visningar: 1052
Hej!

Jag planerar att åka till USA tillsammans med min fästmö för första gången. Jag är född och uppvuxen i Sverige men har även medborgarskap från Iran eftersom min pappa kommer därifrån. Vilket automatiskt medför att jag måste söka ett B1 visum istället för ESTA. Undrar om det är någon med bakgrund från t.ex. Iran eller Irak osv. eller någon av de länderna som innefattas av dessa regler har ansökt om visum senaste året och kan beskriva processen?
19 dec. 2018 21:33
Tacksam för svar men tänkte mer generellt om någon har sökt och fått svar! Har fått höra av andra att det är lönlöst eftersom alla med den bakgrunden får avslag på turistvisum. Av vilken orsak vet jag inte. Så känns inte så lockande att kasta ut 160$ om man ändå inte kommer få det. Så om någon har erfarenhet så vore det en trygghet om du förstår. Men tack för svar :)
20 dec. 2018 02:24
Kan konstatera att det finns väldigt många med liknande bakgrund i USA. En kollega till mig t.ex. Det finns många rykten och skrönor angående USA och deras djungel av visum. Låter ungefär som skrönan att man inte skulle kunna resa till USA för att besöka sin partner, vilket tusentals människor gör varenda dag. Varje fall bedöms individuellt och om du inte anses utgöra en säkerhetsrisk för USA och i övrigt uppfyller villkoren för att besöka USA som turist, så bör det inte finnas något hinder för att bevilja dig visum.

Men kolla trådar på Visa Journey, där finns hur många som helst med liknande frågor. https://www.visajourney.com
Av Birgere
20 dec. 2018 17:50
Är det inte så att reglerna ändrades ganska snabbt så om du har ett Svenskt pass och bor i Sverige och inte besökt Iran typ dom senaste 10åren så kan du resa med ESTA.