Azorerna

22 juni 2007 20:42
Visningar: 1338
Hej hopp.
Jag och en kompis ska till Azorerna "Ponta Delgada" om ungefär en månad.
Ingen av oss har bil eller körkort, men har länge drömt om att få bada i vattenfall och varma källor.
Kan någon tipsa om hur man tar sig till en sådan plats, med buss eller liknande?

För övrigt är alla tips välkomna;)
Av Amerita
22 juni 2007 22:02
Det är ganska lätt att ta sig runt på Sao Miguel. Antingen med taxi eller buss. Eller om ni åker charter så har väl dom ordnade turer. Kolla med hotellet, ibland har de ordnade turer. Om ni bor i Ponta Delgada så hittar ni lätt "turistbyrån" och där kan ni få hjälp med kartor, vilken buss som går vart osv. Den ligger nere vid strandpromenaden, där finns även alla busshållplatser. Det tar inte många dagsturer att ta sig runt hela ön heller, vilket man absolut måste.
//amerita
23 juni 2007 09:32
Hej!
Jag skulle nog hålla med i det amerita skrev att det är lätt attt ta sig runt med lokalbuss til de flesta platserna på ön, och det är dessutom ganska billigt om man jämför med de turer som solresor anordnar på ön.(men det finns ju lokala arangörer med något bättre priser.)

En bussresa tur och retur till Furnas med lokalbuss och inträde till botaniska trädgården där med möjlighet til bad i ungdomens källa kostar väl ca 200kr allt som allt, en guidad tur med resebolaget till samma plats kostar normalt ca.400-600kr litet beroende på innehållet på turen men kolla för ibland så finns det "rabatterade" utflykter hos researrangören,och då kan ju en sån vara prisvärd men vid vårt besök så hyrde vi bil och åkte runt med buss och när vi summerade prisskillnaden för vårt sällskap på fyra persoer så hade vi efter alla våra besökta platser sparat ca 5000kr jämfört med guidade turer,
och då hade vi även friheten att lägga så mycket tid vi ville på varje plats för det är ju så att de stopp man har på de anordnade turerna inte alltid faller alla i smaken och då kan det ju vara ganska skönt att dra vidare precis när man vill, och naturligtvis även omvänt om man känner för att tillbringa mer tid på en plats.

ibland så innehåller samma tur två eller tre stopp men detta är ju fullt genomförbart på egen hand, det är ju bara att hoppa av lokalbussen för at ta nästa buss när den kommer och dra vidare, och vill man ha litet fakta om de platser man passerar på vägen så finns det ju fina kartor och guideböcker att köpa inne i Ponta delgada och dessa är det ju kul att ha kvar när man kommer hem.
Med litet eget planerande och "besväret" att passa busstider så är det ganska lätt att spara tusenlappar på att ta lokalbuss och taxi istället för att åka på guidade turer även om det naturligtvis är bekvämt med guide.

Busssrutter och tidtabellen varierar litet beroende av årstid men aktuell busstidtabell kan ni få antingen av researrangören eller på Turistbyrån som ligger efter strandpromenaden i Ponta delgada.

Några "måste" resmål.

1. furnas på östra delen av ön och på vägen dit så kan man hoppa av bussen i mysiga Povocáo för en fika, sen kan man ta bussen till furnassjön och sedan vidare till byn furnas där det finns möjlighet att bada i varm källa, och ett besök i botaniska trädgården är ju ett måste.

2.Eldsjön eller Lagoa fogo som den heter på portugisika ligger nordost om Ponta delgada och på samma tur något längre mot Riberia grande ligger Caldeira velha( den klassiska bilden på flickan i det varma vattenfallet är tagen här.)men dammen och fallet är mycket mindre än man upplever det på bilderna men är ändå värt ett besök.

3.Tvillingsjöarna vid Cete cidades eller lagoa azur ochlagoa verde som de heter egentligen väster om ponta delgada är ju också en klassiker. på denna tur kan man fortsätta till en plats som heter Ferraria där det finns möjlighet att bada vid en varm källa som mynnar ut i havet men det kan vara riskfyllt en blåsig dag pga. de vassa klipporna men annars så är det ju en kontrast till övriga delar av ön naturmässigt med de karja lavaklipporna som har gröpts ur av vågorna.

Glöm inte att handla med er litet färsk frukt (annanassen på ön håller absolut värdsklass)bröd och juice eller vin till det och passa på att ta rast på någon av de otroligt vackra rastplatserrna längs med vägen.
hoppas att ni får en trevlig resa mvh. Bosse.
23 juni 2007 11:00
Tack så mycket för de fina tipsen: )
Nu har vi lite att gå efter när vi kommer dit.
Av Pirre
24 juni 2007 12:22
Det finns 2 svenska killar som jobbar på Seawatch till mitten på augusti. Ricard och Dimitri. Snacka med dem.

Titta lite på min resa i Januari: http://pierfoto.com/Azores