Azorerna

Av Desires
11 mars 2010 17:08
Visningar: 919
Azorerna är en ö för naturälskare och dem som gillar att spela golf! Åk runt på den vackra ön och upplev Tvillingsjöarna, vattenfallet Caldeiras som ligger fint i tropisk miljö etc. Här badar du i havsvattenbassänger, det finns flera olika, både små och stora havspooler, och också flera stora anläggningar som är väldigt fint arrangerade. Vi bodde i Ponta Delgada som är huvudorten på ön Sao Miguel. Hyr bil och åk runt i denna miljö och njut av bergen, naturen, hortensia-häckarna som finns överallt. Vill du läsa mer och se foton: http://www.desires.se/#post79
12 mars 2010 19:13
Det är ju fantastiskt vackert på sao miguel för oss som är intresserade av vacker natur med fantastiska vyer och blomsterprakt,det finns inte någon plats i världen där jag varit som kunnat ståta med vackrare rastplatser efter vägarna än just här på Azorerna, artrikedomen vad det gäller växter är ju också något utöver det vanliga däremot så är det ju inte förstavalet om det är sol och bad först och främst som gäller även om det går att bada där också och tycker man det är för kallt i havet kan man ju alltid ta ett dopp i ärtsoppan i furnasparkens damm eller vid caldeira velhas vattenfall där ni badade där det är så där 35 grader vilket funkar bra för vilken badkruka som hellst.

Det finns förutom dessa ställen även en plats som heter ferraria där varma källor bubblar ut i havsvattnet vilket gör att temperaturen just där blir litet mer badkruksvänligt nackdelen är att det är bad från vassa klippor och blåser det kraftigt kan det vara riskabelt att bada där men vid lugnt väder är det finfint, hur som hellst som du skriver så är det ett fantastiskt resmål för oss som älskar vacker natur och man behöver inte ens vara botaniskt intresserad för att bli hänförd.
Bosse.