Ayia Napa

16 juli 2016 10:34
Visningar: 764
Då har man bokat resa till Cypern i september och hade gärna behövt tips och råd om mat, sevärdigheter,stränder, utflykter osv.
Vi ska vara där i 9 dagar och bo på Napa Mermaid Hotel & Suites, någon som varit på hotelet? bra eller dåligt? vi tog bara frukost buffe då vi tänkte äta mestadels ute.

läst mycket om att det ska vara dyrt i Cypern? vad tycker du?
Tacksam för all svar jag får.
Med vänlig hälsning
Ad o Bec
Av Kaiza
24 juli 2016 16:03
Grattis! Ni kommer att få en underbar semester!
Vi bodde också på Napa Mermaid under vår första gång i Ayia Napa. Det är ett jättefint hotell. Ligger precis vid den härliga, långa Grecian baystranden. Vi brukar alltid lägga oss i närheten av strandhotellet Melissi. Där är stranden som allra finast, enligt oss. Men den är jättefin hela vägen i princip. Undantaget precis i slutet vid hamnen.
Flera vackra stränder man absolut skall besöka är så klart den berömda Nissi beach som enligt oss är trevligast på vänstra sidan när man har havet framför sig. Där är det lugnt och skönt. Det går omkring en juiceförsäljare som ropar "lovely lovely" helt klart värt att köpa en frusen juice av honom. Den är jättegod!
Makronissos, Landa beach och Konnos bay är också kanonstränder med det typiska, klarblå vattnet och vita stränder. Underbart!
Det är jättefint i hamnen, där finns det fiskrestauranger och går man uppåt stan därifrån kommer man till fler bra restauranger. Det finns även några bra bland annat Terassa längs vägen mot stan från Napa Mermaid. Där har de jättegod plankstek.
Mumsiga steg tårtbitar a till efterrätt har de på The Bakery. Dit hittar man om man går uppåt från hamnen. Mitt emot Pizza Hut.
Priserna ligger strax under de svenska. Men det är prisvärt och en bra service.
Inget tjat i affärerna och trevlig personal på restaurangerna.
Vi åker dit i år igen, för fjärde året. Vår resa går i slutet av augusti. En jättebra tid på året att åka.
Trevlig resa!