Avbokning efter UD rekomendation att EJ resa till ett viss land

26 maj 2017 21:12
Visningar: 567
Önskar tips om hur man gör med en avbokning,
Min familj 2 vuxna och 2 små barn har bokat och betalat reguljära biljetter med Turkish Airlines till Venezuela för att besöka familjen där. Nu efter att landet har kommit i en svår politisk situation och
svenska UD avråder helt för att besöka landet .Turkish Airlines betalar inget tillbaka på våra biljetter efter dessa förhållanden som råder. Försäkringen från vår kortbetalning gäller inte heller. Inte heller vår res försäkring från vår hemförsäkring ger ingen återbetalning. Samtidigt gäller inte vår olycksfall försäkring heller vid ev resa så länge UD avråder för att resa. Lite moment 22 alltså.
Finns det något vi kan göra för att få vara väl sparade pengar tillbaka från denna resa??
Som vi nu har väntat på i 5 år för ett efterlängtat besök,
Av Birgere
27 maj 2017 08:04
Oj vad jobbigt :-(
Flygbolag har väldigt olika policies runt detta och tydligen har Turkish en väldigt strikt syn på detta. Jämför tex med många amerikanska bolag så ofta erbjuder gratis av-och ombokningar när det strular till sig vare sig det handlar om väder eller som senast med bombningen i Manchester.
Tycker du ska fortsätta dialogen med Turkish Airlines men ha inte avbokning med alla pengar tillbaka som grundprincip, prata ombokning, vouchers eller varför inte en semesterresa till Kuba då planet mellanlandar där.
När det gäller försäkringen, kolla verkligen om och i så fall vad exakt som inte ingår. Lita inte på någon på kundservice som tycker något, det ska stå i den policy som du fick när du tecknade försäkringen.
Du kan även försöka googla dig fram (alt om du känner någon som pratar turkiska) för att se vilka rekommendationer turkiska myndigheter ger ang resa till Venezuela och om dom har samma rekommendation som i princip hela övriga världen så använd det som förhandlingsfördel.
Har du tur så kanske tom Turkish kommer att ställa in flygningarna dit innan det är dags för er att åka så avboka inte innan ni ska resa.