Australien med barn 4 o 6 år, utgångspunkt Brisbane, Dec 2010-Jan 2011

13 maj 2010 15:51
Visningar: 1307
Hej!

Skall resa 6.5 vecka denna tid, kommer ha lite bas i Brisbane då min kusin bor där. Våra barn kommer vara 4 och 6 år gamla, de har rest förr men inte så här långt..... Tar gärna emot barnvänliga tips på ställen och framförallt boenden! Kommer starta med 1 vecka på Stradbrooke Island utanför Brisbane o där vet vi var vi ska bo. Sen är planen öppen, vi vet att vi vill till Sydney samt till ett par vingårdar. Ev Fraser Island.

Alla tips o boende tips emottages glatt!

Hälsningar
Ulrika
Av Ukunda
13 maj 2010 16:26
I närheten finns Currumbin Sanctuary som är en jättetrevlig djurpark med fokus på att besökarna ska lära sig så mycket som möjligt om Australiens spännande djurvärd,jättebra! Jag skulle vilja rekommendera ett besök uppe på bergen bakom Surfers Paradise. jag har själv bott en period på Tamborine Mountain där det finns flera trevliga naturreservat att vandra i. Flera små dammar i regnskogen med chans att se näbbdjur! Det fanns då också en lite svensk restaurang och många små mysiga hantverksaffärer och caféer där man serverade scones with clotted cream. Sen har vi förstås Surfers Paradise eller andra trevligare beacher i närheten av Brisbane. Man kan också bada inne i Brisbane på den konstgjorda bechen mitt i stan.
Jag tyckte det var mysigt med en avstickare ner till Byron Bay-kolla på google. Lite backpackerstuk men himla mysigt.
Det vimlar avställen där man kan se fårklippning eller mata Wallabies,krama Koalor etc. Det kommer inte vara något problem för er att hitta på saker att göra som tilltalar barnen. Ha det så kul,önskar jag fick åka dit igen.... långt bort och dyrt .
13 maj 2010 23:20
I Sydney kan jag rekommendera att bo på Manly Beach. Det är lite lugnare än Bondi och man kan få tag på lägenheter för ett hyfsat pris, något lägre än Bondi. I Manly finns även en strand på Sydneysidan som är barnvänlig. Det finns ju andra stränder också - Coogee, Maroubra etc men de är betydligt mindre.

Hunter Valley ligger ju "på vägen" till Sydney från er destination. Är ganska vidsträckt så bil (eller skjuts som går att ordna i HV) är att rekommendera. Finns många bra uthyrare av stugor. Bra vingårdar för besök är t ex Rothbury, Tempus Two, Wyndham, Brokenwood som exempel (McGuigan är "så där" med ganska tråkiga viner) men det finns hur många bra som helst.

Kolla www.winecountry.com.au

Andra alternativ är att besöka Mudgee och Orange men de ligger längre inåt land/nordvästerut från Sydney sett.

Mellan Hunter och Sydney finns dessutom några av de bästa floderna för ostron (och seafood).

Jag bodde själv i Blue Mountains och gillar att rekommendera det. De flesta stannar bara över dagen därmen t ex Leura och Katoomba har många fina B'n'B's och dussintals bra caféer, restauranger och dessutom chokladfabrik. Är Sydneys Slow Food-mekka och dessutom ett centrum för natur-och äventursturism.

Bra restauranger är t ex Mes Ami, Swiss Cottage (barnvänligt), The Solitary (bra afternoon tea med scones och te/kaffe), Bon Ton (café på dagen/restaurang på kvällen), Silks och The Rooster.

Surfers Paradise ärlite som Benidorm, helt uppbyggt omkring turismen, så det är inte så mycket riktiga Australien ni får se. Men bra stränder.

Byron Bay i januari/februari kan vara helt nedlusat av backpackers. Det är egentligen trevligare framåt valsäsongen.

Port MacQuarie har 8-9 stränder i området, blev framtagen som världens bästa plats att leva på (sett till klimat, levnadsstandard etc, etc) för några år sedan. Fortfarande ganska opåverkat av turism.

Många gillar Noosa också. Själv kom jag aldrig dit av olika skäl.
2 juni 2010 21:02
Tack snälla ni för svar! Har haft tid att gå in här först nu.... skall ta era tips med mig! Tips på boende i Noosa någon annan?
Mvh
Ulrika m familj
Av Linnlia
3 juni 2010 12:17
Hej!

Vi var östra Australien i oktober 2006. Reste mellan Brisbane och Cairns och våra barn var då 4 och 6 år. Vi hade det absolut fanatstiskt och det är otroligt barnvänligt att resa i Australien. Ett tips på boende är att titta på Big4 caravan parks, är ett barnvänligt alternativ på boende i flera prisklasser. Fördelen är framförallt att det finns fina lekplatser och pool för de där dagarna man bara vill slappa........
Aktiviteter finns det ett enormt utbud av framförallt när det rör sig om djurliv, fråga på plats så får ni bra information.
Om ni inte redan har kollat så surfa in på den här websidan: www.australia.com
Vi var i västra Australien 5 veckor årskiftet 2009/2010, minst lika härligt......................

Fråga mer om du har några funderingar

MHV