Australia - Sydney i November.

18 okt. 2016 15:01
Visningar: 81
Hej alla frusna nordbor.

Jag heter Kristofer, jag är 29 år och bor i Stockholm.
Som många andra drömmer om har jag sålt lägenheten, sagt upp mig och bokat en enkel biljett till värmen.

Landar i Sydney i mitten av November och möter gärna upp någon svensk att se staden, och leka förvirrad turist med. Har boende centralt i Sydney första veckan. Sedan är det obestämt.

Planerar en längre tids (Overlanding) resa, kanske 1-2 år, troligast köper jag en 4wd bil och följer sedan kusten landet runt. Det man i Australien kallar för "The big lap".
Jag håller mig i södra delen av landet (sydney-melbourne- perth) första månaderna, för att sedan åka till norra delen av landet (Broome-Darwin-Cairns-Cape york) när regnperioden är över. För att då ha "Sommar året om"

När bil är inköpt kommer jag att "leva i den" Dock ganska bekvämt i ett "roof top tent" som med sitt annex gör att "man har två våningar" (Se länk för att förstå)
http://www.23zerousa.com/img-product/tents/23-zero-roof-top-tent-on-vehicle.jpg

Kommer alltså att åka från stad till stad och stanna där man känner för det. Detta gör att man slipper hålla buss/båt/flyg tider och förhålla sig till deras kisspauser och allt vad det innebär. Jag tar mig på så vis dit jag vill när jag vill och framför allt till alla bästa och orörda platser som turistbussarna inte kan köra till. Australien har MYCKET o-asfalterade vägar pga deras höga värme som smälter vägarna vilket gör att turistattraktioner begränsas till dem lättillgängliga områdena. Landet är drygt 17 gånger större än Sverige. Blir för mycket tid på bussen i mitt fall så köper en bil och styr resan själv.

Om någon känner för att umgås i Sydney eller kanske resa med en bit kan höra av sig.
Åldersmässigt så bryr jag mig inte var du är så länge du är en bra/kul människa.

Uppdaterar med mer info och bild när jag kommit hem från jobbet.

Mvh Kristofer