Auschwitz

Av Chrlju
1 apr. 2013 09:27
Visningar: 11260
Auschwitz.

Vi har bokat en weekendresa till Krakow, Vi ska besöka Auschwitz och salt-gruvan. Vilket är bäst, att boka hemifrån eller på plats?
Finns det någon som har några tips/rekommendationer?

Christer
Av Trea
1 apr. 2013 10:25
Vi bokade inte saltgruvan i förväg. Vi åkte bara dit och köpte biljetter på plats. Det gick utmärkt, men vi var där på en lördag mitt i sommaren och då var det oerhört mycket folk och en hel del köande ingick i besöket. Om man har möjlighet skulle jag välja en annan årstid och kanske en annan veckodag :) Gruvan har en del häftiga rum och är absolut värd ett besök! Det enda vi inte gillade var just att det var lite mycket folk. Boka i förväg vet jag ingenting om?
1 apr. 2013 11:10
Gå in på TripAdvisor sök på taxi Bob Krakow. Vi hade honom förra året , han hämtade hos på flyget, körde till auschwitz o saltgruvan, och åter till flygplatsen efter helgen.
Maila honom på engelska , och gör upp om priset, blir säkert lite dyrare, men det fungerade perfekt, han fixade också att vi fick egen guide som talade svenska när vi var i Auschwits, värt varenda krona, jag lade allt i bobs knä att fixa, och han gjorde det.Inga problem eller konstigheter. Kanon.
Av Sabbe
13 apr. 2013 18:54
Ni kommer få en minnesvärd resa. Vi bokade vår resa till Auschwitz via hotellet vi bodde på i Krakow, smidigt och enkelt. Saltgruvorna var vi inte till. Hoppas ni får en bra resa, glöm inte att prata med varandra om besöket på Auschwitz man behöver det.
14 apr. 2013 07:22
Det är helt riktigt som Sabbe skriver att man kan boka utflykterna på i hotellen.
Men det blir också att man blir lite mer hänvisade att gå i större grupper när man kommer till Auschwitz.
När vi (6 personer) så kanske man inte vill sinka sig med att gå i större grupper, för det är mycket mer folk än man kan tro som besöker Auschwitz, och allt tar tid......är man i en "egen" grupp så bestämmer man själv takten.
Att ha en guide på svenska var ju också helt superbt , om man inte är så duktig i engelska , det betalde vi 500kr för oss 6 , en strunt summa om man åkt så långt.
Räkna med att det tar mellan 6 - 8 timmar ett besök i Auschwitz, efter detta är man total slut o förstummade av hur det gick till.
I saltgruvan ska man vara tidigt på morgonen , och då menar jag tidigt, hänga på låset,
Här måste man gå i grupp, annars går man bort sig.
Ja hur som helst vi betalde lite extra och hade som sagt Taxi Bob, till allt , han visste, om och när man skulle vara på de olika ställena för att slippa köer, han hjälpte oss med att komma i rätt biljetter köer mm, bokade guiden i Auschwitz, han letade rätt på guiden mm, körde oss mellan de olika lägren i Auschwitz.
Han tipsade oss om olika matställe mm. Ja han blev ju mer som en reseledare, var det något som man undrade om så ringde man bara honom.

Allt fungerade perfekt hela helgen, allt betalades efter hand så det är inga förskotts betalningar .
Hittade mobilnummer till honom , Taxi Bob (Robert) +48 606 212 912.