Augusti till november i Thailand, vart ska vi åka?

21 juni 2018 21:23
Visningar: 135
Hej!

Jag och min familj kommer att tillbringa tre månader i Thailand från augusti till november. Vi flyger till Bangkok, men har inte bokat något annat ännu? Våra barn är (nästan) åtta, sex och tre och vi vill gärna bo på ett barnvänligt ställe, relativt nära stranden där vi inte blir uttråkade (de älskar t.ex. fotboll). Jag har läst på en del, men är fortfarande osäker på hur man ska tolka regnperioderna. Vart ska vi åka? Var är det finast :)

Tack på förhand!

Nicola
23 juni 2018 11:05
Det är en jobbig tidsperiod ni har valt ifall ni vill undvika regn (och det vill man ju oftast). Det finns ingen möjlighet för er att spendera era tre månader på samma ställe om ni vill ha ok väder.
Om ni ska låta vädret styra så skulle jag rekommendera er att börja med en månad på någon av gulföarna (KoSamui, Ko Tao, Ko Pha Ngan). Oktober spenderar ni i norra/nordöstra Thailand - där finns mycket att se och uppleva. Sedan avslutar ni med en månad på Ko Chang (eller någon av grannöarna)
23 juni 2018 11:16
Tusen tack Lillaannaj för ditt svar. Jag ska kolla lite närmare på ställena du nämner. Vi behöver absolut inte heller undvika regn helt, men sitter ogärna inregnade i tre månader...

H. Nicola