Att ta sig runt i Malta kommunalt

7 jan. 2015 13:17
Visningar: 1125
Hej!

Jag och några tjejkompisar funderar på att åka till Malta och bo i St. Paul's Bay i Juni. Vi undrar hur mycket det kostar att åka kommunalt där. Blev även sugna på att ta en dagstur till blue lagoon. Såg på google att det tar 20 min med buss dit från hotellet och sedan måste man ta färjan. Hur mycket kostar det att ta färjan och vet någon hur lång tid det tar till blue lagoon?

Tacksam för svar!
7 jan. 2015 14:03
När jag var på Malta i somras kostade en bussbiljett 1,50 euro för hela dagen och det betalas ombord på bussen. Att tänka på är att alla busslinjer (såvitt jag vet) går in till Valletta så om man ska åka från ena delen av ön till den andra så kommer man behöva åka in till Valletta och byta buss. Åker man över till Gozo så gäller inte samma biljett där utan då köper man en ny biljett för samma pris som också gäller där hela dagen.

När det gäller hur man tar sig Malta-Comino så fick jag efter en googling fram att man kan åka färja med United Comino Ferries och att det kostar 10 euro. Vet inte exakt hur lång tid det tar över men det är väldigt nära, jag skulle höfta på runt 10 minuter.
När jag var där tog jag stora färjan över från Malta till Gozo, var på Gozo under dagen och hoppade sedan på en lokalbåt tillbaka till Malta, inklusive stopp vid Blue Lagoon och grottorna.
8 jan. 2015 07:15
Tack för bra tips och ett utförligt svar Maria1989!