Att se på sträckan LV - SD?

24 jan. 2018 22:26
Visningar: 120
Tycker vi börjar få till en hyfsad plan för vår roadtrip i Kalifornien men skulle behöva er hjälp.
Vi kommer en dag att med bil ta oss från Las Vegas till San Diego. Har förstått att sträckan är lite tråkig och blir mest en transportsträcka, men just därför behöver jag lite tips på vad som kan göra denna resa lite roligare.
Har planerat för ett besök på Peggy Sue's 50's Diner utanför Barstow men behöver fler tips.

Någon sade att det är militära flygbaser nära vägen. Bl a spelades tydligen delar av Top Gun in där. Stämmer detta och är det något att se? Vad mer finns att se om man vill göra något kortare stopp?

Tacksam för all info jag kan få.
Av Hawaii
25 jan. 2018 01:09 (redigerad)
Det bästa du kan göra är att ta dig till San Diego så fort som möjligt! Definitivt mycket mera att se och göra i SD än längs I-15 från LV till SD. George Air Force Base nära Victorville lades ner runt 1992. Den enda aktiva basen på den sträckan är March Air Reserve Base (tidigare March Air Force Base) i Riverside County, c:a 90 minuter norr om SD. Men den ligger inte vid I-15, utan precis öster om I-215, som går parallellt med I-15 genom Riverside County. När du kommer söderut från LV kan du faktiskt ta I-215 när du ser skyltarna. Den går som sagt parallellt med (och öster om) I-15 och efter ett par svenska mil tar den slut och du kommer automatiskt in på I-15 igen. Det är INTE en omväg, utan i princip samma distans som om du kör I-15 hela vägen. Kolla kartan. March ARB ligger precis intill och öster om I-215 (alltså till vänster när du kör söderut). Men chansen att se något är nog inte så stor. Du kommer också att passera Miramar, precis väster om I-15 en dryg svensk mil innan du kommer till SD. Brukade vara en Navy bas och det var där som en del av Top Gun spelades in. Men Navy har lämnat basen och den används nu av Marine Air Corps. Inte speciellt aktiv.
Du har en mycket bättre chans att se lite "action" ute på Coronado (San Diego). Naval Air Station North Island är ganska aktiv, och har man tur kan man se F/A-18 "on approach" precis över stranden vid Hotel del Coronado. Jag har tagit helt acceptabla foto av dem när de kommer in för att landa - bara på c:a 100 meters höjd över stranden.