Att göra med barn i Fort Lauderdale

25 maj 2014 18:33
Visningar: 2115
Hej!
Vi ska vara i Fort Lauderdale i 3 veckor i sommar och vill gärna ha tips på vad vi bör se och göra. Barnen är 9, 9 och 11 år. Funderar även på att åka till Orlando 2-3 dagar och då undrar jag om man bör boka boende här hemma eller på plats. Passar även på att fråga om någon har erfarenheter gällande glutenfri mat där.
Av Birgere
25 maj 2014 19:20
3 veckor i bara Ft Lauderdale kanske inte låter helskoj men har ni bara bil så kan ni ju röra på er.
Tycker nog ni ska sikta på en vecka i Orlando så får bl.a barnen sitt livs semester, hyr en lägenhet men mycket är redan uthyrt så ni bör skynda er att hyra. Vi ska själva tillbaka till Orlando i sommar och har åter bokat av en svensk familj på www.bahamabay.se. Dom har även en massa tips på sidan.

Glutenfri mat finns det, har rest mycket i USA med en kollega som är glutenintollerant och det var aldrig något problem. Däremot måste man vara noga med att kolla på restauranger och se till att ni kan alla ord på engelska, typ vetemjöl, paneringar osv. Om hotellet serverar frukost så säg till innan ankomst så brukar dom se till så att ni får glutenfritt bröd på morgonen. Brukar visst vara ganska torrt, men en vända i brödrosten ska visst göra susen.
Av Zara73
27 maj 2014 19:53
Hej, vi har varit i Florida flera gånger med våra 3 barn varav 2 har celiaki med glutenfri kost. Vi har bokat hotell hemifrån (booking och hotels.com). Det lättaste är att söka på 2 vuxna och 2 barn och ev lägga till extrasäng om det behövs. Om man söker på 3 barn får man färre alternativ. Vi tycker att 4 nätter i Orlando är lagom, 2 dagar i parkerna och en dags shopping. Lake Buena Vista är ett superbra område, nära till parkerna. Vad gäller Fort Lauderdale så tycker inte vi att Everglades är ett alternativ på sommaren, för varmt och myggigt för barn. Jag rekommenderar att ni satsar på fina stränder såsom Clearwater eller Sarasota m.m. Glutenfritt finns det bra av på de stora affärerna, färdig pannkakssmet, flingor (olika sortiment och nya smaker). På restaurangerna var det inga problem med lunch och middag. Bra glutenfri frukost är svårast att få på restauranger/hotell, den blir bäst att fixa själv. Kylskåp och micro finns på de flesta rum i Florida.
28 maj 2014 12:15
Hej,
oj finns massor av härliga parker att besöka som är drömmen för alla. Tycker Universal Studios är helt otroligt.
Men klart även Disney parkerna. Finns typ Express biljetter att köpa så går man i snabbare kö.
Vi hyrde hus i Fort Lauderdale precis upptill kanalen, egen pool, stort härligt hus fanns båt å låna också. Kanonkul då grannar va så hyggliga å hjälpsamma. Ngt av det bästa boende vi haft tror jag.
I Orlando var det lätt att ta sej runt med buss dessutom. Även om vi hade bil så åkte vi ofta buss.
Men som sagt Universal Studio - enl oss ett måste.
Ha en jättebra tid i underbara Florida.
31 maj 2014 16:41
Hej & tack för alla tips!
Hur funkar det i parkerna, ingår attraktionerna eller köper man typ åkband? Finns det bättre och sämre dagar att besöka parkerna på?
31 maj 2014 20:32
Citerat från Annber76:
Hej & tack för alla tips!
Hur funkar det i parkerna, ingår attraktionerna eller köper man typ åkband? Finns det bättre och sämre dagar att besöka parkerna på?
Man betalar inträde sen ingår attraktionerna. Finns sajt som visar hur beläggningen är, kommer inte ihåg vad den hette. Återkommer i ärendet.
Ni åker på sommaren, har själv inte varit där då men har bekanta som varit iväg i juni. Ni bör förbereda er på sjuka köer. Skolorna har ju oxå lov i USA.
31 maj 2014 23:13
Vi köpte våra biljetter till parkerna hemifrån innan vi reste dit. Men kolla in parkernas hemsidor så får ni lite begrepp om dom. parkerna e enorma och de kan va bra att ha planerat in lite innan vad man vill se och göra. Kolla in Express pass också.
1 juni 2014 10:28
Citerat från Miasteffie:
Vi köpte våra biljetter till parkerna hemifrån innan vi reste dit. Men kolla in parkernas hemsidor så får ni lite begrepp om dom. parkerna e enorma och de kan va bra att ha planerat in lite innan vad man vill se och göra. Kolla in Express pass också.
Håller med ovanstående. Gå inte och söla lite planlöst i parkerna utan ha klart för er vad ni vill göra och beta av dessa så fort som möjligt. Tids nog får ni tid till att promenera runt. Häng på låset när de öppnar parken så förkortas väntetiden rejält. Mardrömmen kan bli att man efter fyra timmar bara hunnit med två åkattraktioner. Var där mellan jul o nyår, "Dumma mig" hade vid middagstid en väntetid på 145 minuter!