Att göra i Prag

Av Ahtonen
1 aug. 2011 16:45
Visningar: 8675
Hej! Jag och min pojkvän åker till Prag på måndag och jag undrar om det är någon som har tips på vad man kan göra. Gärna om någon vet något ställe där dom har live musik istället för club musik och sevärdheter i stan. Hörde något om en saltgruva utanför Prag som tydligen var värt ett besök? Vi bilar från Tyskland så vi kan ta oss runt utanför också.

Tack på förhand
Emma
Av Desires
1 aug. 2011 17:44
Vad trevligt att ni ska till Prag, det är en jättemysig skön o avslappnad stad tycker jag!
Att bara vandra omkring i den staden (särskllt i gamla stan och området kring slottet) tyckte jag var mysigt.....särskilt nu på sommaren, det finns så många trevliga ställen att slå sig ned för att ta en öl, äta lite eller vad ni vill.
För er ungdomar kan nämnas att Prag även är nattklubbarnas stad. En av Europa största nattklubbar med fem våningar - en musiksmak per våning - ligger bredvid Karlsbron och heter Karolov Lazne. En annan klubb som ska vara trevlig och omtyckt är Futurum, det är en nattklubb som är väldigt populär på fredagar och lördagar eftersom det då spelas 80- och 90-talsmusik.

Om du vill ha mer tips och se foton från Prag - kan du läsa på min egen reseblogg http://www.desires.se/#post47
Även dessa sidor kan ge dig en hel del tips om Prag
http://blogg.pragblues.se/
http://www.praginfo.com
Av Pelle77
1 aug. 2011 19:28
Prag är en väldigt fin stad och perfekt att promenera i. Ta linbanan och besök baren uppe på kullen, stoppet innan toppen (det är bara två stopp). Fin utsikt över staden.
Basilikan är ett annat tips.
Har besökt Prags Zoo som är enkelt att ta sig till via kollektivtrafiken och väl värt ett besök. Har faktiskt varit där vid bägge mina besök.
Av Ahtonen
2 aug. 2011 18:19
Tack så mycket för tipsen! Nu har vi ju lite att jobba med! Tror absolut att vi ska kolla in den där baren uppe på höjden och strosa runt slottsområdet. Alla säger att de ska vara super. Och jag som är djur freak och utbildad inom djurvård måste ju se hur hägnen och miljöberikningarna ser ut i djurparken.. =)
Tack för hjälpen
Emma