Återbetalning Lufthansa, under Corona

2 juni 2020 04:20
Visningar: 758
Hej, är det någon som fått sina pengar tillbaka, från Lufthansa efter inställda flyg. Fick mina biljetter avbokade för 6 veckor sedan, och då sa dom att pengar skulle återbetalas, men har inte hört ett ljud sen dess.
2 juni 2020 10:50
Sitter i samma sits med Swiss Air (tillhör Lufthansa Group) har nog väntat 7-8 veckor och inte hört ngt. Finns nog en risk att dessa brinner inne..........
2 juni 2020 21:47
Tror inte era pengar är förlorade. Bifogar en länk på spanska, som ni kan översätta om ni inte kan språket. Den berättar att spanska "konsumentverket" har anmält 17 bolag, som inte tydligt skrivit att återbetalning av biljett är ett alternativ och skall informeras om på resp bolags informationssidor.
Jag har dessutom fått samma information från min "reklamationsagent" att det är solklart att biljettpriset skall återbetalas om man väljer detta alternativ.
Det klienter som redan accepterat en ombokning eller ett presentkort eller dylikt skall ha rättighet att byta detta till kontant återbetalning, om flygbolaget "slarvat" med att ange återbetalningsalternativet.
Möjligtvis så måste man själv vara lite aktiv.

https://www.preferente.com/noticias-de-transportes/noticias-de-aerolineas/consumo-denunciara-a-17-aerolineas-por-omitir-informacion-sobre-reembolsos-300714.html
3 juni 2020 20:10
Skulle ha åkt med Norwegian till Florida 28 april, förra veckan fick vi tillbaka alla pengarna. Vi valde att inte ta deras erbjudande om ombokning eller poäng utan väntade ut att de ställde in flighten. Och se på sjutton, de betalade tillbaka allt!
3 juni 2020 20:33
Ja Norrmännen tillhör inte dessa 17 som blivit anmälda, ståtligt!

84% av Ryan airs pax väntar på återbetalning, 63 % hos Easy Jet, BA 23 % och Jet2.com 19 % som ännu inte fått pengar tillbaka, enligt en Brittisk undersökning. Pengar skall komma, men det kan dröja alltså.
3 juni 2020 21:01
Jag har fått tillbaka pengar från Norwegian för en resa 30 april och från Airbaltic men inte från Lufthansa för en resa i mars. Inget hände först men när jag gjorde kreditkortsanmälan till både Airbaltic och Norwegian, vips så började saker hända och inom en vecka betalades pengarna tillbaka. Väntar dock fortfarande på Lufthansa.
11 juni 2020 12:16
Jag har fått tillbaka mina pengar på resor jag hade bokat, Apollo. Flygcity, valde dock att göra mina biljetter ombokningsbara på Bryssel airline som ingår i Lufthansa, bokade genom Supertravels.
11 juli 2020 21:12
Jag har ringt och varit i kontakt med lufthansa några gånger sedan i början av maj. Fick resa inställd i slutet på april.
Dem säger att dem återbetalar resor till fullo men att det tar upp till 3 månader för dem att genomföra utbetalningar. Och att dem ger förmånliga ombokningar upptill 6 månader efter inställt resedatum.