Aten och Kykladerna

Av Moek
1 juli 2017 13:38
Visningar: 616
Hej!

Jag och min man tänkte åka till Grekland en vecka nu i september och har lite frågor som vi skulle uppskatta att få hjälp med.

Planen är att vi flyger till Aten och är där i 3 dagar för att hinna se Akropolis, Plaka mm, för att sedan ta färjan till någon av öarna i Kykladerna och vara där i 2-3 dagar innan vi åker tillbaka till Aten och flyger hem igen...

Våra funderingar: Räcker det med 3 dagar i Aten? Och vilken av öarna är bäst? Vad är smartast - boka boende i förväg eller ha is i magen och boka på plats? Hur ser det ut med tillgänglighet/öppettider och så på öarna under september?

Vi vill ha nära till sandstränder och klart vatten. Men tycker även om att se historiska lämningar, vandra runt både i naturen och i städer/byar, äta gott och bara ta det lugnt.

Öarna som vi har kikat på är: Mykonos, Naxos, Koufonissi, Paros och Santorini men tar gärna emot förslag på andra öar som man kan nå med färja från Aten.

Tips på bra boende skulle också vara trevligt :)
Av Keju
2 juli 2017 12:41
Hej Moek!
För mig låter en vecka kort tid för att hinna med både Aten och båt till Kykladerna. Du har inte funderat på Egina? Var där 2004 (http://www.juhlin.nu/foto/egina/index.html) och tyckte mycket om ön. Bodde i Egina stad och hyrde moppe och såg oss omkring. Fina stränder.
Men är det Kykladerna som gäller rekommenderar jag Naxos. Går även inrikesflyg dit om man vill spara tid. Bo i Naxos stad där man kan vandra omkring i mysiga gränder. Fina stränder finns nära stan. Tyvärr har jag sämre koll på historiska lämningar etc. Kolla gärna på kalimera.nu.

Vi ska själva till Kykladerna i september men kommer att vara borta 17 dagar. Flyger till Aten och sedan färja från Rafina (närmre från flygplatsen än Pireus) Har inte bestämt resplanen, men de öar vi planerar att besöka är Amorgos, ev Koufonissi, Paros och Antiparos. Vi byter kanske ut K mot Naxos eller Tinos. Blir även någon natt i Rafina.
Vi tar gärna emot tips här på reseguiden, för och nackdelar med öarna. Har ännu inte bokat boende och tror inte att det behövs. Men vi får se hur gör, ganska skönt att ha det fixat i förväg när man väl bestämt var man ska.

Vet inte om detta var till någon hjälp. Har ännu inte varit på Mykonos och Koufossini men däremot Santorini.
Av Moek
21 juli 2017 12:19
Hej Keju!

Tack för ditt svar och de fina bilderna.

Vi kom också fram till att en vecka skulle vara för kort och la till några dagar till...

Men nu så undrar jag om man borde boka båtbiljetterna här hemma eller om det är bättre att boka dem på plats..?

Tack på förhand!