Aten!!! Hjälp!

Av Ovina11
6 juni 2011 23:45
Visningar: 2715
Hej! Åker till Aten 27 juni och har dålig koll på staden, vart ska man åka om man väljer att bara stanna i Aten 2 dagar? Är det dyrt där?boende osv.. alla tips som finns vill jag ha =)
Av Elena39
8 juni 2011 22:14
för att hitta billigt hotell, så kolla på sajten Hotels.com, där kan du hitta billigast hotell m.m ...just nu är det samma priser som sverige...hotell myrto, som ligger nära centrum, är ett hyfsat billigt hotell, har du fler frågor så är det bara att fråga mej.
Av Annl
12 juni 2011 10:44
Hej

Om du bara skall vara i Aten i två dagar skulle jag rekommendera dig att bo så centralt som möjligt, t.ex. i Plaka som den gamla stadsdelen heter. Där finns mängder med restauranger och det är inte långt till Akropolis som du förstås inte får missa.

Att bo på ett hotell med takterass är inte dumt - att sitta där på kvällen och kolla ut över Akropolis är något alldeles speciellt och kanske sippa på en ouzo...

Angående din fråga om det är dyrt i Aten så var det ett tag sedan jag var där men några vänner till oss som reser till den grekiska övärlden via Aten varje sommar kunde berätta att det är ett generellt högt prisläge - och det kan jag tycka är lite konstigt med tanke på deras finansiella kris. Men så är det tydligen i alla fall.

Aten är en fin stad - och tydligen ännu finare nu efter att de hade OS har jag hört.
12 juni 2011 11:18
Jag var i Naxos och hamnade i Aten dagen innan avresan hem, för bara några dagar sedan. Med tanke på att det var demonstration då och det är ganska turbulent där, råder jag dig att hitta boende innan (då mkt är fullbokat). Jag pratade med en där och tolkade det som att demonstrationen ligger "nära ytan" den närmsta tiden. Hittade själv bara ett rum på de absolut dyraste (från 1000kr/natten), men fick det lite billigare som tur var. (Jag backpackade dock och var ute i sista stund). Om du inte bokar innan avresan, se till att hitta boende i god tid innan kvällen! Det finns små turisttåg som går upp till Acropolis, men ta klivet och gå själv istället :) (Eller ta tåget upp och hoppa av där. Då kan du även gå in på muséet).
Om du letar efter supermarket så ligger det inte i centrum (och de har inte öppet på söndagar).

Trevlig tripp! =)