Asien främst Sydostasien på obestämd tid

Av Swez86
13 feb. 2015 11:17
Visningar: 138
Hej alla resglada!

Nu är det 2 år sedan jag senast åkte runt i Asien, och suget börjar infinna sig igen!
Har varit ute och rest vid flera tidigare tillfällen i denna delen av världen och då främst i Sydostasien. Första resan var över en sommar, och vid senaste tillfället var jag borta i 1 år.
Jag har även rest runt Indien, vilket jag inte skulle ha nåt emot att göra igen, men SOA är min utgångspunkt.

Så vad är mitt mål? Jag vill på en liten budget leva ett enkelt liv. Om arbetstillfällen dyker upp(oftast inte det lättaste att hitta försörjning i den delen av världen, jag vet) så har jag inget emot att jobba.
Har ett hyfsat startkapital, och kan dra in pengar på lite olika sätt så länge jag har en internetuppkoppling. Alltså är inte målet av vara borta i en månad på semesterresa, utan mer ett långsiktigt försök att upptäcka/leva i denna delen av världen på relativt små resurser. Självklart kommer det även involvera en del resande, t ex kan man kanske resa runt i regionen i nån månad här och där när man ändå måste ut ur exempelvis Malaysia efter 3 månader.

Har som sagt inga faställda planer ännu, men Malaysia lär bli något av en hubb för hela äventyret, då airasia har sin main hub här(kuala Lumpur), svenskar får stanna i 3 månader, och det är ett rätt utvecklat land som samtidigt går att leva relativt billigt i.

Fördelen med Sydostasien och främst länderna Kambodja,Laos,Vietnam,Thailand och Malaysia är att det är relativt korta avstånd och flera olika transportmöjligheter.
Så det gör det enkelt att förflytta sig.

Detta är som sagt bara en rough draft, och ser fram emot input och tankar. Om någon har några förslag på andra platser att slå sig ner på, besöka, tips på arbetstillfällen, eller vad som helst, så skriv!

Jag är snart 29 år(man), från Stockholm ursprungligen men bor för tillfället i Södra Sverige. Är inget party animal, men visst ska man ha kul ibland!

Hör av er via PM eller i denna tråd med frågor, tankar, vad som!
16 feb. 2015 21:30
Hör gärna av dig på (Logga in för att se e-postadress)