Argentina Mars/April

16 feb. 2017 22:47
Visningar: 660
Ska dit i början av mars och måste vara i Sverige igen i mitten av april, tänkte inledningsvis bo hos några argentinska vänner ungefär en timmes bussfärd från Buenos Aires. Huvudsakliga målet är att sätta min spanska bättre men lite fest skadar inte. Hur är prisnivån numera? Vilka städer utöver Buenos Aires bör man inte missa? Är Montevideo värt färjan?

Mvh Jonte
Av Bibby
17 feb. 2017 00:26
Absolut tycker jag, Montevideo är verkligen sevärt, en skön stad.
17 feb. 2017 15:59
Det är snordyrt i Argentina, och omöjligt att få tag på pengar till vettigt pris.. dom har lyckats få bukt på den svart marknaden så går inte att växla så längre. Men ta med dollar och växla ändå. Bankomaterna tar löjligt stora avgifter men det funkar också.

Jag gillade Cordoba, en nattbuss bort. Mycket historia och bra nattliv. Hann inte med Rosario men det är också värt ett besök!
17 feb. 2017 21:39
Ajdå, snordyrt var väl inte det jag hoppades på även om jag visste att Argentina var bland de dyrare länderna på kontinenten. Jag trodde att fixandet av svarthandeln skulle göra det billigare men tydligen inte alltså...

Cordoba har jag hört om och dit blir det en sväng definitivt.
Av Ciae
21 feb. 2017 22:03
Början av Mars är en ganska perfekt tid att komma hit (jag bor i BA), inte för varmt men fortfarande som regel över 20 grader.

Ja, 40% inflation per år har gjort sitt och det är väldigt mycket dyrare än de flesta länder runt omkring. Äta ute och åka taxi är dock fortfarande ganska så mycket billigare än i Sverige. Jag hade skippat Montevideo o åkt antingen till Cordoba (studentstad = bra uteliv) eller Mendoza vin-huvudstaden. För att förbättra spanskan och träffa folk testa Mundo Lingo http://mundolingo.org/buenos-aires. Om du vill spara pengar satsa på en privat spansklärare, å andra siden ger de internationella språkskolorna möjligheter att träffa andra och få "klasskamrater"