Arabia Azur Resort Snorkla

7 apr. 2010 16:24
Visningar: 2410
Vi har bestält en resa till Hurghada i Oktober för att få lite sol och värme. Om man vill prova på att snorkla, finns det att hyra det som behövs för att snorkla, eller skall man köpa med eget från Sverige. Om det finns att hyra kan man hyra veckovis eller en dag ??? Vad kostar det i så fall ??. Det vore skönt att hyra en vecka så man kan prova när man vill. Har hört att det finns bra möjligheter att snorkla vi hotellet.
Hur är hotellet , badstranden , maten, m.m. på Arabia Azur Resort hotell. Är det något man bör tänka på,
Tacksam för svar från er son varit där
Av Elgona
7 apr. 2010 22:25
Bra tid ni åker,fortfarande hett..
man kan snorkla varje dag om man vill,o man kan köpa olika dykpaket.
Jag rekomenderar Prince diving center i el dahar,Annika o ibrahim driver de företaget,o Annika talar svenska..
Sök på prince diving center så kommer deras hemsida upp..

De hotellet ni ska bo på känner jag inte till,men e säkert ok..

Ja de är en del o tänka på då man åker hit,ett muslimskt land med andra klädkoder,o annat tänk...
Läs på om landet innan ni åker o vacinera er mot hepatit A O B..

Maten i egypten är väl ingen höjdare,men den är ok...
mer finns att läsa om ni söker på egypten eller hurghada uppe i vänster hörnet på denna sida...

Håll i hatten pengarna o er själv o ha de så skönt..
m
Av Emge
15 juli 2010 16:29
Börjar med att gratulera till ett bra val av hotell!
Vad gäller hotellet föreslår jag att ni går och in läser hotellrecensioner på Tripdadvisor.se (http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g297549-d651119-Reviews-Arabia_Azur_Resort-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.htm)
Här kommer några egna reflektioner:

SNORKLING/DYKNING
Ni behöver INTE ta med snorkelutrustning. Det finns att hyra på piren på hotellområdet och det är också där bästa snorklingen är vid revet. Kommer inte ihåg vad det kostar men det var inte dyrt .
Vill ni åka ut och snorkla/dyka med annan arrangör än den resebolaget rekommenderar, ha i åtanke att ni är oförsäkrade och inte kan få hjälp om resan blir inställd och de vägrar ge er pengar tillbaka. Det händer inte ofta MEN det händer och det är inte så kul att stå där utan att kunna få hjälp.

Om ni ska dyka rekommenderar jag att köpa EXTRA försäkring som gäller vid dykarsjuka. Tror det ligger runt 6 € bara. Hörde om en som blev liggande i tryckkammare och numera är skuldsatt för över 100 000 och man KAN ha roligare för de pengarna!

Åker ni ÄNDÅ på egen hand rekommenderar jag Colona Divers (http://www.colona.com/Hurghada/index.aspx) som har svensktalande personal och är väldigt seriösa vad det gäller just försäkringsbiten och ni slipper vara oroliga. De har en utflykt som heter Dolphin house som tar er ut till delfinerna hem... och för det mesta är någon hemma. Jättemysigt.

BAD VID HOTELLET
Alla hotell äger sin strand vilket gör att det är omöjligt att promenera längs stranden längre än inhängnaden. Arabia har ett ganska stort område att promenera på om man vill. Det finns två laguner och du har badet vid piren att tillgå. Badstranden är grov sand men du behöver inte badskor iallafall. Tänk på att man inte får GÅ på revet. Det är skyddat område.

MAT
Själv älskar jag Tahina (sås man doppar det goda brödet i eller använder som sås till allt möjligt) kamelbiff med eller utan chokladsås (som är en egyptisk specialitet som skall avjutas på Bodhien's som ligger i Ali Baba bazaar mellan hotellen Arabia och Arabella - inte den restaurangen som ligger i marinan!) och godare lammkotletter får man leta efter! Men generellt är den egyptiska husmanskosten inte så väldigt kryddig jämfört med skandinaviska mått mätt numera med alla influenser som finns här. Prova gärna egyptisk kokkonst på Sfinx men ha i åtanke att det är INTE som hemma! Non-alkoholic och enkelt.

ATT TÄNKA PÅ
Turistmage är tämligen vanligt om man inte vet hur man kan förebygga det. HANDSPRIT så fort du har tagit i något brukar hjälpa dig mycket på traven för att slippa.
Är olyckan ändå framme finns snabb bot att få. och det brukar man få inom 3 dagar. Generellt hjälper inte att förebygga eller ta med tabletter från Sverige utan köp medicin på plats. De har doningar som funkar på högst 48 timmar så gå DIREKT så slipper du få semestern delvis sabbad. Och ladda med handsprit (eller köp där också men det är ganska dyrt tycker jag) och använd ofta om du bara ska vara en vecka! Ska du vara längre än 14 dagar vänjer sig kroppen sakta vid bakteriefloran. Själv slutade jag med handspriten efter 3 veckor (bodde där i drygt 6 månader).

Åka taxi är roligt och billigt. Men gör upp priset INNAN ni går in i taxin. Från Arabia ligger en resa på MAX 15 LE som besökare och de kommer försöka med allt möjligt annat. Jaga fatt en på gatan istället för att låta receptionen beställa åt er.

//Maria Graube
30 juli 2010 11:33
Hej! Bodde på Arabia i januari och kan varmt rekommendera hotellet! Om man inte vill hyra kan man köpa där, billigare och säkert bättre.
Egyptisk mat är inte så kryddstark, mycket grönsaker o frukt. På hotellet finns många rätter o restauranger att välja på. Jag har varit tillbaka i Egypten två gånger till i 5 veckor sammanlagt och ätit allt, även av köttet som hänger ute i butikerna. Jag har inte varit dålig en dag så det är nog bara otur för de som blivit dåliga. Ät o njut av allt!
Jag tog ett vaccin mot magbakteria innan jag åkte första gången.
På hotellet finns ett Aquacenter som säljer båt/snorkelturer och som är helt fantastiskt, Blue Seas heter dem! Mido o Mohamed heter två av försäljarna, hälsa från Eva ("Iva") så får ni bästa service! Det är ett registrerat bolag med alla kontroller som krävs. Ni kommer ha en underbar dag om ni väljer dem!
Jag tycker man ska sponsra de boeende där, de behöver oss för sin överlevnad och vi dom för en bra semester.
Det enda jag hade att klaga på var madrasserna, de är hårda liksom kuddarna.
Glöm inte att lämna driks till städarna m.fl. Det behöver bara vara ngr pund men istället får ni fina konstverk på sängarna. Att lämna driks hör till kulturen, är ni ute o äter är 5 pund normalt. Vill ni ha hjälp att göra bra affärer kan jag fixa det för en billig summa som verkligen lönar sig.
Hoppas dessa tips är till ngn hjälp. Stora shopping gatan är Sheraton Street o Sherry Street, taxi dit borde inte kosta mer än 5 pund.
Vill ni ha mer tips eller undrar över ngt så ge mig en e-mail adress så skriver jag tillbaka.
30 okt. 2010 07:37
Hej
Ja då var vi hemma från en trevlig semester i Egypten, vi bodde på hotell Arabia Azur som var bra, maten var ungefär den samma i alla resturanger på hotellet, det lät mycket bättre om alla de olika resturangerna på hotellet som man kunde välja på , men det var helt ok. Området var stort långa sträckor och koridorer att gå i.
Ta med en klocka, ficklampa.
Vi hade tur som bodde i hus B vid poolen, men vi badade aldrig i den, havet var jättefin varmt och skönt och klart att snorkla i. vecka 42 var det lungt väder vecka 43 blåste det mycket svårarar att se i vattnet , mellen 27-30 grader i vattnet 32-34 grader i luften. En bra strand för barn och alla andra så klart. Stora bra rum, bra städning, trevlig personal. Vi kan tänka oss att åka dit igen. Det var mycket Ryssar och Tyskar där .
Dålig och otydlig information av Apollo när vi kom, vi fick höra av andra som var där hur många saker gick till.
Mycket otyglig information på flygplatsen hemresan om gaterna flyttades hela tiden till 3 olika gater, innan vi fick rätt infomation, flygplanet missade sin flygtiden så planet blev försenat hem.
Ni som tänker åka dit gör det, men var beredda på knapphändig infromation,både av Apollo och flygplatsen.Vi var med på Apollos rundtur när vi kom, en pärm från Apollo fanns en trappa upp inte ett anslag eller information om att Apollo fanns där, alla andra resebolag hade många pärmar och information uppsatta där.
fråga andra som är där.
Vi var till Nya Hurgada och handlade en kväll, med taxi vi blev hämtade där efter 2 timmar och betalade taxin hela resan när vi blev avsläpta vid hotellet. jättebra
Där slapp man pruta så mycket i allafall , de mesta var prismärkt, jätteskönt tycker jag.
Jättejobbigt när man skall handla på andra platser även flygplatsen när man blir inkastad i olika butiker och inte vill betala det dom vill så tycker dom att vi är som Ryssar, Ryssarna var inte så särskilt omtyckta där, inte så kul att handla där, jag gillar inte att pruta, men många tycker det är kul.
Ni som åker dit ha en trevlig semester. Bra Masage fanns där såldes på stranden och piren.
Undrar ni över något så hör av er så skall jag svara på det jag kan.