Är det ett måste med all inclusive i Sharm el Sheik, och var i Sharm ska man bo?

12 juni 2011 19:52
Visningar: 2523
Hej, Vi är en familj som tänker åka ner i juli/aug för att sola, bada & dyka ett par dagar.
Jag blir så kluven när det gäller boendet.

Har hört att man måste ha All inclusive i Egypten, samtidigt som jag hört av eb som bott i egypten att Sharm el Sheik är en sån mysig by med många fina och bra ställen att äta på. Hoppas att man inte måste gå på LYXrestauranger för att det ska vara bra,

Man kanske to kan boka enbart flyg för sig och boende för sig för att komma ner i pris, vad`tycker ni?

Sedan är ju frågan var i Sharm ska man bo?

/ Cecilia
Av Annl
12 juni 2011 21:12
Hej,

VI hade en vecka i Sharm efter att ha varit i Kairo och på Nilenkryssning och hade fantastiska dagar där.

Vi hade köpt ett paket från Egyptiska statens resebyrå och i detta valt ett hotell i Sharm. I detta hotellet ingick halvpension. Hotellet låg endast några gator upp från beachen i Sharm och en gata ovanför huvudgatan genom Sharm.

Vi hade nära till allt där vi bodde och det var toppen.

Vad gäller frågan om all inclusive eller inte så kunde vi som hade halvpension äta lunch eller middag på hotellet men eftersom maten var så jäkla dålig (det var ett fyrstjärnigt hotell) så var det ingen option för oss utan vi valde att äta middag på stan. OCH i Sharm finns mängder av fina och trevliga och goda restauranger- vi käkade en massa god mat på restaurahgerna på gågatan (bla finns det en en helt grym indisk restaurang där vi dinerade två kvällar).

Enligt min uppfattning är egyptisk mat ungefär som svensk överkokt mat på 70-talet....
Av Joakimn
13 juni 2011 07:39
Hmm ok, har ni bestämt er för Sharm? är biljetten köp, eller ...?
Om inget är klart så skulle jag nog läggt upp detta lite på mitt sätt.
Tycker att Sharm är bättre än Hurgharda men det är lite opersonlig o totalt uppbyggt för turism( inget genuint)
Skull nog fördela min tid till ena halvan Sharm o andra halvan i pitoreska o mysiga oasbyn/dykbyn Dahab som ligger några timmar ifrån Sharm..en äkta beduinby som vuxit till en mindre turiststad.Där finns det mesta men är fortfarande genuint.Bra dyk,bra boende o bra bad. Jag beökte denna by första gången med min far som då var FN personal i området 1979..då var det en oas med c:a 300 beduiner,idag c:a 7000 invånare där många jobbar för turismen....Har nu varit där 3 ggr.-79, -98, -06./ Nice
Av Krezz
14 juni 2011 11:17
Hejsan!

Det är inte alls nödvändigt att ha All Inclusive och skall jag vara ärlig så reser jag bara AI om jag är tvungen på grund av att inga andra alternativ finnes (fast dä ä rätt gôtt å bare hämte öl när en vill). Jag har varit otaliga gånger i Hurghada och Sharm och jag vill inte påstå att det förstnämda är så mycket mer genuint så att jag av den anledningen skulle välja bort Sharm. Därmed så förstår ni säkert att Sharm är min favorit även om Dahab, Hurghda och Marsa Alam haft sina fördelar de med.

Vid vår senaste vistelse, som var i maj 2011, så bodde vi på Hilton Waterfalls Sharm (Apollo) där vi stortrivdes och det är inte helt osannolikt att vi reser dit igen. Med detta hotell som utgångspunkt så hade vi gångavstånd till stranden vid Ras Katy, Temple och de andra snorklings och dykplatserna som ligger där och dit man normalt sett får betala för att ta sig med båt. Efter 5 minuters promenad till vänster utanför grindarna samt en strandavgift på 20 LE så har man en kanonsnorkling som, mig veterligen, Hurghada inte kan matcha. Husreven längs "The Cliff", inklusive Hiltons, går inte heller av för hackor.

Vill man inte äta hotellets mat eller kanske shoppa lite så kan man gå till Il Mercato som ligger 5 minuter åt andra hållet där finns alla möjliga menyer i en ren och fräsch miljö som dessutom är lite lungare än de "normala" gatorna i Egypten. Givetvis finns det möjligheter att hamna mitt i kaoset om man vill genom att ta sig nån tvärgata bort eller genom att resa till Old Town eller ner till Naama Bay.

Om ni skall dyka, eller snorkla, så har ni också det ypperliga Colona Dive Center inom räckhåll vilka hämtar och lämnar av er vid entrén till hotellet.

Vill du/ni ha fler svar så hör gärna av er till (Logga in för att se e-postadress) jag har gjort 15 resor till Egypten så jag har väl lite koll i allafall =)

http://www.krezz.se

MVH Sören i Degerfors
Av Lena23
14 juni 2011 11:38
Definitivt sharm före Hourghada!! Dahab är också jättemysigt och vill man dyka / snorkla så är Dahab valet. Du behover absolut inte bo all-inklusive i Sharm. Ett bra hotell är Hilton sharm dreams som Apolloresor saluför.
Det finns massor av resturanger i Naama bay. Allt ifrån mat från mellanöstern till Hard Rock och allt däremellan.
Jag föredrar Naama bay trots dess uppbyggnad kring turism. Du har allt samlat och kan göra utfärder från Naama bay. Dykningen är förvisso bra här, men totalt industrialiserad- var beredd på att du inte är ensam.....