Aqua hotell Icmeler är ”original fejk”

Av Kumys
12 okt. 2011 07:20
Visningar: 349
Började ana att det inte står rätt till redan vid ankomsten till hotellet då jag fick tvåfärgat glukoslösning som välkomst drink. Mina farhågor besannades när jag såg GB-s logo ovanför glassbaren. Jag tycker att på ett femstjärnigt hotell förväntar man sig att bli bjuden på väl avkyld mousserande vin eller uppiggande fruktdrink. Glass skall vara hemmagjort och inte ”katt odör” från GB.
Hotellet
ligger i anslutning till stranden och strandpromenaden. På stranden finns tillgång till parasoller och solsängar. Renhållningen av stranden kunde ha varit bättre men är acceptabel. Hotellets palmträdgård är ren och fin, tillgång till parasoller och solsängar, fin swimmingpool. Strandhanddukar kan kvitteras ut på bestämda tider. Personalen i receptionen är korrekt men några uppvisar turistövermättnad så här sent på säsongen.
Rummet
ordinärt rum inget extra. Saknade badrocken och en extra kroppshandduk. Har fått byta rum redan första dagen. Luftkonditioneringen lätt som en landande jumbojet. Rummet var beläggen på tredje våningen strax ovanför en utescen och en stor ljudanläggning med vilken en sadistiskt DJ plågade publiken med ”bom bom” ”dum dum” ”dunka dunka ” musiken till sent på nätterna.
Städningen är ok. Däremot uttaget för ventilationen i hallen har inte rengjorts på flera år.
Maten och drycker
ack, vad besviken jag blev. Till att börja med anser jag att det är på gränsen till en skandal att gästerna på ett femstjärnigt hotell tvingas betala extra för apelsinjuice till frukost. Jag förväntar mig också att min omelett är tillagat med smör. De kokta grönsakerna är i överlag överkokta och påminner om sjukhusmaten. Den turkiska tuschen över varmrätterna saknas helt. Mycket "fish and chips" inriktad meny ibland kryddat med överlagat kinamat. I stort sätt samtliga dressingar innehåller majonnäs på tub. Tack och lov finns det råkost och lite kalla grönsaker från grillen samt färskt frukt.
Det finns två uteserveringar på innergården den ena serverar bara skräpmat. Vill man dö ung och fet är det rätt ställe att äta på. Den andra serverar grillade rätter och de gångerna de inte är vidbrända är de ätbara men inte njutbara.
Den enda gemensamma nämnare mellan den pizzan som serveras och den riktiga pizzan är den runda formen. Jag saknade den tunna krispiga botten, goda tomatsåsen och mozzarella osten.
Bakverk och dessert utgörs av antingen mycket söta baklava skapelser eller smaksatta geler. Inget av detta är i min smak.
Det vita vinet jag smakade hade doft av jäskar och smakade därefter med sträv eftersmak av jäst. Tack och lov hade jag med mig en god röd ”chilenare”. Ölet duger att släcka törsten med men inte mycket mer. Den inhemska spriten lämpar sig mer som insektsmedlet än att dricka. Blir jag sugen på pastis tacka vet jag en Ricard. Kaffe serveras från helautomatiska maniker och är helt odrickbart.
Att ta hand om katter och ge dem mat är behjärtansvärt men katter skall inte springa bland gästerna i matsalen det är frågan om hygien, dessutom finns det människor som har kattfobi, är allergiska eller avskyr katter. Här brister Fritidsresor grovt i sin information till resenärer. Det positiva är glada energiska kypare som är aningen för familjära för min smak men duktiga förövrigt.
Slutligen, kommer jag inte att vilja besöka Aqua igen så som det ser ut idag och kommer inte att rekommendera den till någon då Aqua är långt ifrån att uppfylla kraven som skall ställas på ett femstjärnigt hotell.
Aqua får på sin höjd två stjärnor för läge, palmträdgården och glada kypare. Hotellet är långtifrån prisvärt.