Äntligen Los Angeles behov av tips av ni som rest

Av Platn
31 jan. 2014 23:16
Visningar: 860
Hej
Ska göra en resa till Los Angels i mars & behöver lite tips / förslag
på vad vi ska planera in,
Vi åker kustvägen till San Francisco
måste bara se /besöka alcatras
sen har vi planerat att åka upp till vingårdarna typ Falcon Crest mm
Har funderat att åka över bergen tillbaka , eller ta higway tillbaka till L-A
Men vad bör vi se i L-A isåfall

//Fredrik
Av Dirgis
1 feb. 2014 14:17
Det finns otroligt många restips om Los Angeles skrivna i detta forum. Du kan specifikt leta på Los Angels.
3 feb. 2014 12:47
Hej!
Var i SF & LA sommaren -12. Flög till SF , stannade där ett par dagar, hyrde bil, körde ner till LA via Highway 1, sen LA ett par dagar. Totalt 2 veckor.
Var där med mina föräldrar, så har tyvärr inte någon koll på uteliv osv. Familjesemester, så det blev en del turistmål. Hade med oss iPaden, kunde boka mycket via den, smidigt.

Tips:
+Boka mycket i förväg, kommer både ner i pris och sparar tid.
+Hyrde bil i SF, dumt. Boka i förväg, snordyrt annars.
+Gå upp tidigt, slå slipper man de värsta turistströmmarna.

SF:
Bodde på 6th street. Råkade hamna precis nedanför Tenderloin. Som att hoppa rakt in i the Walking Dead.
+Alcatraz. Sjukt värt, hyrde audioguide. Skönt att kunna gå runt i sin egen takt, titta på det man vill.
+Stadsdelen Castro. Förut "gay"-kvarteren. De klassiska, färgglada tättliggande 2-3-våningshusen, supermysigt. Mycket pride- och sexshopar, men det var mest vid tram-stationen.
+Hyra cykel nere vid hamnen och cykla till och över Golden Gate bridge. På andra sidan kommer man till en liten hamnstad med små butiker. Färja tillbaka till cykelhyrningen, skönt efter att ha cyklat i motvind över bron.
+Promenera runt, åka tram i alla backar. Jag gillar att känna på atmosfären, gå runt bland lokalbefolkningen, inte bara se massa turistmål :)

SF->LA:
+Hearst castle: Ett palats uppe på ett berg ute på vishan. Guidad tur(man får inte gå runt själv). Familjen Hearst hade haft ett poolparty bara några dagar innan, lite kul att det fortfarande är ett familjehus liksom.
Ligger ovanför byn San Simeon, där vi sov en natt.
+Bo på olika motels längs vägen. Fräscha rum, känns väldigt amerikanskt.
+Santa Barbara/Santa Cruz. Två av de ställen vi stannade på längs vägen. Gillade verkligen båda. Inte lika påtagligt turistigt. Här solade vi, badade gjorde vi inte, typ 14 grader i vattnet. Annars hade jag velat lära mig att surfa.
+Winchester mystery house. Änkan till mannen som startade Winchester rifles, blev galen, var rik. En miljard dörrar och fönster. Massa roliga historier, lönndörrar, tanketorskar osv. Historia + arkitektur typ, värt, tycker jag. Bra guidad tur. Det var typ det enda jag hade som kollat upp innan, mitt enda "måste".

LA:
Här hann vi bara vara i tre dagar, varav en gick åt till..
+Universal Studios: Får EJ missas. Tror att vi bokade biljetter dagen innan. Köpte front of line-tickets = Man får gå förbi hela kön. Dock bara en gång per attraktion, men man hinner typ bara åka allt en gång ändå, och då stod vi ändå nästan aldrig i kö. Mycket "visuella" åkturer, helt sjukt vad man lurar hjärnan.
-Walk of fame. (Snarare shame) Överskattat. Tror att vi gick nästan hela. Kan delas in i tre bitar; första biten var kantad med sexshopar och Medical marijuana- försäljare. Andra delen var huvuddelen, med handavtrycken i marken osv, massa imitatörer, och figurer, smockat med turister, Hooters osv. Tredje delen så tog allt slut, på bara typ hundra meter så dog allt ut. Hade faktiskt väntat mig mer. Spillde en eftermiddag på skiten.
+Önskar att jag läst på mer, kollat upp fler balla restauranger och ställen. Vi hade varit 1 vecka i NY innan så när vi väl kommit till LA så var vi ganska urpumpade. Som lat 17/18-åring var det skönt att bara driva runt, shoppa, se alla ställen man hört talas om osv.

Hoppas du fick ut nånting av det jag skrivit haha!
Kommer inte ihåg allt, men vad ni än kommer att göra så kommer ni ha det sjukt bra!
Trevlig semester!
/Ellinor
Av Zodezo
15 feb. 2014 15:40
Mina favoriter från LA är Universal, Santa Monica och Magic Mountain. Rekommenderas verkligen!
17 mars 2014 20:49
Gillar man shopping bör man besöka Camarillo Premium Outlet som ligger utmed Higway 101. Massa butiker och man kan lätt spendera en heldag där!
Av Hkn
18 mars 2014 12:23
Kan ni, så åk Hwy 1 från norr till söder.

Anledning: Högertrafik. Det kan låta som en löjlig detalj, men det är ohyggligt mycket lättare att bara svänga av vägen för att ni ser något intressant (ja, jag har kört Hwy 1 i båda riktningarna och skillnaden är stor).
Ofta kommer ni att vilja göra ett snabbt stopp för att titta på utsikten mot havet eller – jodå – sjöelefanter på en strand. 7 miles norr of San Simeon ligger Piedras Blancas och där kan man köra ner på en parkering vid stranden och titta på… (drumroll!) sjöelefanter.

Förstår på din post att ni tänkt att flyga in till LAX och sedan köra upp till SF och sedan ner igen.
Kör då Interstate 5. Raka spåret. Det är 55 mil av ganska tråkig, spikrak motorväg.
Dock: Är ni roade av thrillrides, så stannar ni vid Six Flags Magic Mountain på vägen upp.

På vägen söderut längs Hwy 1, se till att ni har planerat in minst en övernattning. Helst två nätter, så slipper ni stressa.
Att vilja se för mycket och ha för lite tid på varje plats är det vanligaste misstaget på den här sortens roadtrips. Har (till slut) lärt mig av mina egna misstag.

Kör försiktigt, hälsar

:: hkn ::