Anslutningsflyg Miami Cancun

Av Hogca3
22 dec. 2010 09:41
Visningar: 1633
Hej

Har bokat en resa till Mexico i Januari. Undrar nu om någon vet om jag varit för optimistisk när det gäller anslutningsflyget.

Vi landar på Miami flygplats 16:35 vårt flyg till Cancun går sedan kl 19:20. Vi har bokat separata biljetter dvs vi flyger med Lufthansa till Miami och sedan med A.A till Cancun. Läste på Miami flygplats hemsida att man skulle räkna med att det tog cirkus 1. 5-2h att komma igenom säkerhetskontrollen.

Låt säga att man då kommer igenom på 2 timmar då är klockan 18:35 sedan skall man hämta ut sitt bagage och checka in det igen, låter rätt tajt eller?

Eller är det så att bagaget hämtar man innan man går igenom och att de 2 timmarna inkluderar bagage hämtning?

Ang incheckning av bagaget är det möjligt tros att man kan checka in det medan man väntar i kontrollen via mobil/dator/incheckningsstationer?

Har mejlat till flygplatsen och a.a men ej fått något svar

Carina :)
22 dec. 2010 10:03
Det är ju alltid riskabelt att boka separata flyg, skulle inte våga göra det med så kort mellanrum. Hade definitivt tagit en övernattning i Miami om det skulle vara omöjligt att boka flyg med ett bolag hela vägen.

Säkerhetskontrollen 1,5 - 2 timmar, inte omöjligt om det är mycket folk på flygplatsen. Dock är det ju först gränskontrollen Ni ska igenom (kan också ta en bra stund), sen tullen innan Ni ska till säkerhetskontrollen inför avgående flyg.

Är flyget i tid borde Ni hinna men det är ju mycket vanligt att flyg är försenade (kan ju vara samma väder i Januari som nu och svårt att komma iväg både från Sverige och Tyskland där jag gissar att Ni ska mellanlanda) och då kanske Ni står där utan någon hjälp från flygbolagen, vilket Ni fått om Ni bokat hela resan med samma bolag.

Bagaget checkar Ni som alltid in innan säkerhetskontrollerna. Mia är en stor flygplats och det kan vara en bit mellan de olika flygbolagens terminaler så kolla upp var Ni landar och ska lyfta i förväg och kolla hur Ni bäst ska ta Er mellan ställena.
Av Hawaii
22 dec. 2010 16:10
Håller definitivt med floridasidan. Med separata biljetter är en övernattning det enda vettiga. Men för sent för det så bara att hoppas på det bästa.

I bästa fall - om ankomst till Miami med Lufthansa är på tid så bör du hinna. Precis nätt och jämnt. Kruxet är ju att du måste gå igenom pass och tullkontroll och sedan checka in IGEN hos AA. Räkna med långa köer BÅDE vid incheckning OCH vid säkerhetskontrollen. Sen eftermiddag är det alltid långa köer.

I värsta fall - sen ankomst till Miami - måste du köpa ny biljett för att komma vidare. Kan bli dyrt att göra det i sista minuten.

Att planera en resa så här definitivt inte att rekommendera.
Av Hogca3
23 dec. 2010 21:12
Tack grabbar även om det inte var det svaret jag ville höra ;( jag får hoppas på att det går snabbt att gå igenom kontrollen och att planet inte är försenat naturligtvis. Har gjort liknande resor innan men inte till USA och det har alltid gått bra med en tre timmars marginal.

Får helt enkelt ta med lite extra resepengar för att eventuellt köpa en ny biljett.

God Jul på er ;)
Av Hawaii
23 dec. 2010 21:50
En grej som du definitivt bör försöka - när du checkar in på avresedagen (Stockholm Arlanda?) så visa din Miami-Cancun biljett och fråga om du kan checka baggaget rakt igenom. Kostar inget att fråga. Kanske de säger nej, Men OM de säger OK så sparar du massor med tid vid ankomst Miami. Då kan du gå direkt till gaten för ditt Cancun flyg (efter att ha gått genom pass/tuil kontroll). Du behöver säkert gå genom säkerhetskontrollen igen men du behöver inte göra en normal checkin (och som sagt, det KAN vara mycket långa köer).
Av Hogca3
25 dec. 2010 17:55
Det skall jag absolut försöka med och som sagt det kostar inget att fråga.
26 dec. 2010 05:48
Tänk på att man måste hämta bagaget i MIA även om det är taggat hela vägen till CUN, men lite tid sparar man ändå. AA och LH är inte med i samma allians, men har du tur samarbetar de med bagagehantering ändå.
Av Hogca3
28 dec. 2010 15:06
Oj jag trodde i min enfald att om det var taggat hela vägen så behövde man inte hämta det. Vad är då vitsen med att ordna det från Sverige om man ändå måsta vänta på bagaget?

Är det möjligtvis så att en av oss kan vänta på bagaget och en av oss kan ställa oss i kön till kontrollen någon som vet?

Annars får helt enkelt hoppas på att det går snabbt att gå igenom säkerhetskontrollen ;)
Av Hawaii
28 dec. 2010 18:16
När du flyger via USA går du ALLTID genom pass och tullkontroll (i den ordningen) vid ankomst till första flygplats i USA. Oavsett var din slutliga destination är. Angående att dela upp sig - dels meningslöst och dels så kommer det att vålla problem. När du fyller i tullblanketten gör du det som familj. Samtliga personer bör gå genom tullkontrollen tillsammans. Vilket innebär att ni måste vänta på era väskor. Och det är meningslöst av den enkla anledningen att ni måste ju samtliga gå genom alla kontrollerna - pass, tull, och säkerhets kontroll - i den ordningen. Ingen finess med att en person går i förväg och går genom kontrollerna (och hinner med Cancun planet) medan kanske den andre blir försenad i en kontroll och inte hinner med! Och en sak till - av de här tre kontrollerna är det normalt tullkontrollen som är den smidigaste och tar minst tid. Ofta bara ett par minuter. Och efter att ha läst din fråga en gång till så kanske du menar att en person kunde gå i förväg och "hålla plats i kön" till tullkontrollen. Definitivt INTE lyckat. Om du kommer med väskor och passerar de som står i kö för att komma fram till den som "håller plats" - INTE bra!
12 jan. 2011 17:16
Hej,
Vi har precis gjort samma sak (i dec och jan) och vi hade inga problem alls med att hinna med. Jag hade oxå hört skräckhistorier. I Philadelphia gisk det så smidigt att vi tom hade hunnit med ett tidigare plan.
De frågade om vi hade connecting flight. Vi hämtade bara ut bagaget och lämnade över det på ett annat band. Väldigt effektivt! Hoppas att det gått bra för Er!!!!
Av Hogca3
14 jan. 2011 13:49
Jodå vi hann med trots att vår flyg från Dusseldorf var 45 minuter försenat. Men stressigt blev det och det berodde inte på att säkerhetskontrollerna tog tid det var smidigt utan att A.A s incheckningssystem var urkasst. Långa köer till olika destinationer.

Men som den handlingskrafiga svensk jag är så rusade jag fram till en röd A.A personal (när jag väl såg en) och förklarade att vårt flyg skulle gå om en timme så hjälpte dom oss att komma före i kön.

Uch när vi väl kommit igenom och väntar på vårt plan så är det 3 timmar fösenat typiskt

Så nu sitter jag här i Playa del Carmen tyvärr är vädret dåligt just nu men vi får väl ta några utflykter. skall bara hitta en bra arrangör.

Carina
Av Lena28
14 jan. 2011 23:35
Jag reste från Cancun till Miami, hade ca tre timmar i margenal och jag hade GOTT om tid kvar efter att jag gått igenom incheckningen. Tror att ni kommer å fixa det galant! :)
MVH
Lena