Annorlunda aktiviteter Berlin

2 sep. 2012 21:03
Visningar: 2962
Hej,

Blir Berlin med frun nu i början November. Sitter med guideboken och tittar och börjar få hyfsad koll. Undrar dock om det är någon av er reserävar som kan rekommendera någon udda aktivitet, restaurang eller annan sevärdhet som man normalt inte hittar i guideboken.

mvh Daniel
6 sep. 2012 18:14
Du hittar säkert museet som handlar om alla flyktförsök till väst när muren var. Det är både otäckt och mycket sevärt.
Av Annl
9 sep. 2012 11:28
Humboldtboxen!

Åk upp till översta våningen där det finns en restaurang med fantastisk terass (kanske för kallt i november att sitta ute men miljön inne är jättefräck) och beställ en Berlinerweisse (den röda är godast tycker jag).
Av Hkn
9 sep. 2012 16:42
Konstintresserad? Modern konst, till och med?
I så fall kan Sammlung Boros kanske vara något?

Utställningen är inrymd i en f d nazi-bunker i Mitte. Tidsbokning rekommenderas (senast jag kollade var det väntetid – själv var jag där 2011).
OBS! Du bör vara någorlunda intresserad och gärna 'van' utställningsbesökare – det är inte en casual promenad på egen hand som t ex i Louisiana eller Fondation Maeght, utan en ganska omfattande visning av installationer i bunkerns olika skrymseln. Allt är givetvis inte hyperintressant men det är ändå relativt hög nivå på samlingen. Och lokalen är förstås fascinerande.

Fotografering var inte tillåten i byggnaden men den här lyckades jag kapa åt mig: http://bit.ly/Ojq9ae

Mer om storyn bakom:

http://www.sammlung-boros.de/index.php?id=2719&L=1

http://www.fokus.se/2008/09/konst-fyller-nazibunker/

All the best,

:: hkn ::

PS. Rekommenderar överhuvudtaget att hooka upp med konstnärer i Berlin. Scenen är minst sagt livlig och den ena kontakten brukar ge den andra.
Senast hamnade jag på inpå småtimmarna vid bardisken i en lagom legal bar/klubb, belägen i något som bara kan kallas en ruin, i en av de mindre fashionabla stadsdelarna. http://bit.ly/RzUz2E
Klart minnesvärt och – naturligtvis – omöjligt att hitta i guideböckerna.
Av Hkn
9 sep. 2012 17:27
Citerat från theelf:
Fantastisk bild Håkan - hur tog du bilden?
http://bit.ly/RzUz2E

/TE
Tack! På fri hand i regnet.
Den som tittar närmare hittar förstås en massa brus och det här är väl på gränsen för vad som är acceptabelt, men på nätet med skärmupplösning klarar det sig OK. Bilden är varken uppskärpt eller tillfixad i någon större utsträckning (marken är något nermörkad – det är faktiskt allt).

All ze best,

:: hkn ::

PS: På tal om brus, och helt off-topic: Är det någon här som plåtar med Canon 5D Mk III? Den lär ha helt galet bra egenskaper vid höga ISO-tal. Det vore kul att jämföra.