Andra gången till Florida - tips på destinationer

21 dec. 2017 10:45
Visningar: 464
Hej alla Floridaälskare.

I somras var vi för första gången i Florida med vår familj (2 barn 7 och 9 år) och hade en underbar semester. Vi var där i drygt 3 veckor och hann med följande

- Miami Beach (hotell)
- Kryssning Karibien

- Key West (motell)
- Everglades (air boat)
- Siesta Key (condo)
- Naples (hus med pool)

Kändes som vi hann med väldigt mycket och prioritet var att besöka olika stränder sen blev det även en del shopping på olika outlets. Vi hade även hyrbil för att ta oss runt på bästa sätt.

Nu sitter vi och planerar en ny semester i Florida för 2018 men har kört fast lite med idéer på vad vi kan göra. Vi är den typen som gärna ser och upplever nya saker så tips på andra ställen mottages tacksamt. Det vi vet att vi vill göra igen (även om vi redan upplevt det) är att åka på kryssning i Karibien. Det är det absolut bästa vi upplevt och vi känner att det är ett måste även denna gång.

Det vi har funderat på är att besöka Orlando med alla dess parker men då bara entrén för vår familj ligger på ca 4.000 kr per dag blir det snabbt väldigt dyrt om man vill hinna se 3-4 parker.

Har ni några förslag på ställen ni inte tycker vi ska missa tar vi gärna emot dem. När vi åkte runt på västkusten upplevde vi att de flesta ställen var rätt lika varandra och vi har besökt på Cape Coral och Fort Myers över dagen.

Det som är viktigt för oss är trevligt boende gärna nära havet och gärna självhushåll (hus eller condo) vissa dagar för att kunna fixa egen mat och på så sätt hålla nere kostnaden.

Stort tack på förhand!
Av Birgere
21 dec. 2017 12:23
Det naturliga blir väl att ha Orlando som bas denna gång. Finns ju så otroligt mycket mer att se och uppleva där och inom 1-2 h resa än 9 nöjesparker även om ni definitivt ska besöka några av dem... Dyrt visst men ändå väldigt prisvärt.
21 dec. 2017 12:26
Tack för ditt svar. Vilka saker tänker du främst på runt Orlando förutom parkerna?
21 dec. 2017 14:09
Jag slår ett slag för Anna Maria Island och ett hyrhus på norra delarna utav ön. Ett paradis lite i skymundan för de stora mängderna turister som invaderar de större turistorterna. Här badar man och varvar ner efter stressiga men roliga dagar i Orlando.

Orlando är ett måste med barn och visst blir det dyrt men också ett oförglömligt minne för hela familjen. Med barn i 7-9 års ålder föreslår jag Magic Kingdom, Hollywood Studios och Sea World.

Ifrån Orlando besöker ni Kennedy Space, St Augustine, Ngn utav alla källor strax norrut, Daytona, Mount Dora. Förutom allt som finns inne i Orlando (men utanför parkerna) såklart.100tal familjeaktiviteter.

Slutligen kan man lägga till Miami ytterligare en gång innan kryssningen. Miami får man ge ett par vändor innan man "hunnit med" allt.
Av Birgere
21 dec. 2017 15:11
Håller helt med Marcus_p, vill ni åka till havet under tiden så är det ju bara en timme till östkusten och typ 1,5h till västkusten. Andra mysiga ställen att strosa runt är ju tex Old Town, WinterPark, DownTown Orlando o Celebration.
Ta även någon vattenpark samt naturligtvis det otroliga shoppingutbudet.
Bästa stället att kika på är som vanligt bahamabay.se där du hittar hur mycket tips som helst. Har ni tur kan ni även boka boende där men dom brukar ofta vara uppbokade lång i förväg, iaf vi har varit för sent ute dom senaste två åren.
21 dec. 2017 21:54
Finns inte så mycket mer att tillägga för du har fått kanontips av både Marcus och Birgere. Kryssningen kan n ta från både Tampa och Cape Canaveral om ni inte vill ner till Miami denna gången.