Amsterdam - charm bland kanaler och cyklister!

Av Desires
3 okt. 2013 22:30
Visningar: 996
Tack för alla tips om Amsterdam som jag fått här via Reseguiden. Hade nog inte valt att åka till just den staden om jag inte läst så mycket positivt om Amsterdam i detta forum.
Tyckte staden var väldigt charmig med en härlig atmosfär! Var där förra veckan i 4 dagar; mysiga områden att promenera i, vykortsvackert vid kanalerna (finast var kanalen Prinsengracht),med många tjusiga hus och husbåtar. Överallt trevliga platser att slå sig ned för en öl eller lunch. Vi tog även en kanaltur där, i en öppen hopperbåt, mycket fint att se längs med kanalerna! Här finns även flera bra museer, t ex Anne Frank, Riksmuseet, Van Gogh mfl.
Vill ni kan ni titta på mitt inlägg m många foton http://www.desires.se/#post173
5 okt. 2013 09:55
Kan bara instämma. Var i Amsterdam i maj och blev helförtjusta i denna mysiga stad. Så lätt att ta sig från Schiphol till centrum, lätt att ta sig runt till fots, bra shopping, mat, öl, opretentiöst. Perfekt för weekendresa. Tyvärr var det kallt och lite regnigt när vi var där, men det är ju något man får räkna med.
Av Ullaper
18 jan. 2014 21:14
Hej. Vad roligt att läsa om allt från Amsterdam. Jag har köpt en överraskningsresa till min man till Amsterdam i juni så det ska bli intressant att uppleva staden. Vi har aldrig varit där förut. Det blir säkert en intressant resa. Roligt att upptäcka något nytt tillsammans.
Är det någon som har varit på någon marknad där?? Jag har läst på nätet om lite marknader.

Mvh Ulla i falun
7 feb. 2014 21:15
Tack desire....fina bilder o spännande tips...skaldjursrestaurangen blir nog ett stopp för oss!