Amsterdam

1 juli 2016 07:25
Visningar: 370
Tjenare , tänkte dra en solo-weekend i augusti , till Amsterdam, någon som har några sköna tips på hostels eller liknande och även andra aktiviteter.
Av Desires
1 juli 2016 20:55
Amsterdam är en skön stad, finns en hel del att göra där... för oss räckte det med att strosa runt i de mysiga kvarteren, slå sig ned varhelst vi kände för det o ta en lunch eller ngt att dricka, o bara njuta av miljön där! Tog en båttur med en privat guide, vilket var trevligt, var också på museet Anne Frank Huis - kan rekommenderas!
Här massor m foton o mer tips - om du vill! http://www.desires.se/#post173
Av Ischaaa
3 juli 2016 22:31
Va där i maj, bodde via airbnb vilket va toppen!

Tips:

Boka biljetter lååångt i förväg till Anne franks hus - vi hade tänkt boka tre-fyra dagar innan för vi tänkte att det skulle räcka men då var onlinebiljetterna slut och kön flera hundra meter lång i flera timmar - vi kom aldrig in...

Ät pannkaka och andra godsaker i stadens alla bagerier och caféer. Våffla med choklad som värms - mums!

Promenera runt i stadsdelen Jordaan, mysigt och det är här alla husbåtar finns att se! Kan även va mysigt att bo här.

Red light district - ett måste att besöka. Gå dit på kvällen, vi va där runt kl 21 och det va full action då. Man blir förundrad över hela grejen men det känns inte alls otryggt.

Kanaltur är nog otroligt mysigt men då vädret inte va på topp gjorde vi inte detta.

I am Amsterdam-skylten framför Rijksmuseumet är rolig att ta en bild framför. Man kan även gå av vid Museumplein för att gå dit. Mysig liten marknad här på söndagarna!

Äta mat på uteserveringen vid Leidseplein, flera restauranger som har servering tillsammans - mysigt och gott!

Strosa längs Prinsengracht - den finaste kanalen.

Shoppingen är grym i denna stad! Gatan Kalverstraat har öppet hela veckan och där finns alla bra affärer, både märken och kedjor.

Många säger att man ska cykla i Amsterdam men det är inget jag rekommenderar, det är sååå mycket cyklister, bilar och människor. Bättre att cykla utanför själva stadskärnan i så fall.

Vondelpark är absolut värt ett besök!