Amazonas, Manaus

Av Backiz
9 jan. 2010 19:59
Visningar: 1080
Hej!

Jag och min far är på väg till Brasilen.
Vi kommer att åka Rio (4dagar) - Manaus (2dagar) - Flodkryssning med Amazon Clipper Premium (6dagar)- Juma Lodge (6dagar)
En stor orsak till att vi reser Amazonas är för att min far alltid drömt om det. Och jag är alltid intresseras av nya äventyr.

Nått ni rekomenderar under resan?
Vad bör man ha med sig?
Ser man verkligen så mycket mindre djur i Amazonas jämfört med Patanal?

Mvh
Åland
Av Theelf
12 jan. 2010 20:00
Hej Backiz,

Kul med Amazonas! Jag är själv helt såld på Amazônia (det vi svenskar brukar kalla Amazonas och som inkluderar många delstater inkl. Amazonas, Pará, Rondônia, Acre m.fl.) Det är en egen värld med mat, frukt och traditioner som inte finns någon annanstans. Ta med pannlampa - bra att ha på nattliga promenader. Kikare är också bra att ha.

I Pantanal är djurlivet mycket mer koncentrerat än i Amazônia. Runt Manaus och en dagsresas radie från stan är det så mycket folk som rör sig i snåren så att djuren skräms bort. Men med 12 dagar på båt och lodge (och proffsguider) kommer ni säkerligen se djur. Det är mest fåglar och kajmaner. Har du tur ser du floddelfin (boto) och ormar som anakonda (sucurí).

Jag rekommenderar:
- Juice på Sapotí
- Pato no Tucupí
- En simtur i något av de mindre vattendragen

Hälsningar,

The Elf
Av Backiz
15 jan. 2010 10:29
Tackar för tipsen.

Ska bli skönt bara att komma dit.
Ha just införskaffat pannlampa. Kickar har jag redan hemma.

/Andreas
Av Melaaa
12 apr. 2010 21:45
Hej! Jag har varit i Amazonas nu under januari. Det var något av det bästa jag upplevt!! Tänk på att ha med er ficklampa, myggspray och rätt kläder! Bra bäkväma skor samt långbyxor och långtröja om ni skall vara ute i skogen...
Ha en trevlig resa!!!