Amazonas, Brasilien

Av Owe69
7 dec. 2010 08:19
Visningar: 1326
Amazonas, Brasilien

Har någon planer på att åka dit (Manaus) kan och vill jag verkligen rek. Iguana Turismo (manager Gerry Hardy). Varit själv till hans “camp” i djungeln 4 ggr. Förhoppningsvis blir det fler. Kanske redan över jul då jag redan börjat tröttna på snön och kylan här. Bra, trevliga, glada och mycket fina människor där.
http://www.amazonbrasil.com.br/

Carl69
Av Theelf
7 dec. 2010 12:35
Då passar jag på att rekommendera Amazon Eco Lodge. En flytande lodge mitt i naturen med fantastiskt kunnig och trevlig personal. Jag har några bilder på min sida. Mer info + bilder kan du även finna här: http://www.amazonadventures.com/amazonlodge.htm

TheElf
7 jan. 2011 15:37
tack för kunniga råd om Amazonas.
Jag bor själv norr om Natal typ halva året.
Planerar att ta en resa typ i mars, efter karnevalet.
Men är i nuläget osäker om resan går till Rio Grande Sul eller Amazonas.
Om jag åker til Amazonas blir det nog några av det du rekkomanderar.
Vad rekkomanderar du av Iguana Turismos turer eller att åka direkt til Amazonas Eco Lodge och va där några dagar och ta olika turer därifrån ?
En annan fråga, efter Amazonas planerar jag isåfall att åka en sväng till Sao Luis. Har du varit där? Hur åker man dit från Manaus?
Av Theelf
7 jan. 2011 16:13
Hej,

Här är en länk till Amazon Eco Lodge som jag rekommenderar. Den ägs av Björn på Brasilienexperten i Halmstad. Det enklaste är kanske att boka direkt med honom. Skicka ett mail till Björn. Han svarar normalt inom några timmar. Jag har vid ett tillfälle varit färdledare för en av Björns resor och då besökte jag lodgen. Ett toppenställe med trevlig och kunnig personal. De erbjuder allt du vill göra i djungeln.
http://www.amazonadventures.com/amazonlodge.htm

São Luiz är ett trevligt ställe som blivit lite bortglömt. Här finns fina stränder kring stan, en nyligen restaurerad kolonial stadskärna och inte mkt turister. Du får kolla flygbolagens tidtabeller angående hur du tar dig vidare till Manaus. Om du inte vill ta bussen till Belém och sedan båten vidare till Manaus. Den resan tar c:a 1 vecka allt som allt.

/TheElf
7 jan. 2011 16:53
Möjligt att det är jag som är trög, men du säger att det är Björn från Halmstad som äger Amazon eco lodge, men enligt facebooksidan så hör dom till i texas.
Hur når man den här Björn ?
Av Theelf
7 jan. 2011 16:57
Skicka mail till (Logga in för att se e-postadress)