Allmänna erfarenheter om resor under Corona

23 aug. 2021 15:20
Visningar: 280
Jag har viljat åka på en årslång resa väldigt länge nu, men har skjutit upp det gång på gång i över två år. Främst pga Corona.

Jag är en person som gillar att planera och ha ordning och reda. Men börjar nu fundera på att sälja av det jag äger inför vintern och bara åka till dom platser och länder som tillåter det under pandemin.

Jag är själv ganska skeptisk att lämna Sverige under pandemin och skulle vilja ha lite storys från er och hur ni har upplevt resandet.

Det jag skulle vilja ha hjälp med, är att ni skriver vart ni har varit under det gångna året. Hur resandet har varit, och hur ni har upplevt resan med tanke på ev restriktioner. Har det ens funnits andra turister?

Tillslut kanske vi får en lista med ett 10-tal länder och lite olika recensioner.
25 aug. 2021 12:46
Följer denna tråd med spänning! Vill så gärna dra till Öst-/Sydostasien, södra Afrika, Latinamerika..men verkar vara omöjligt...
29 aug. 2021 10:16
Kul tråd!

Ja reste till södra Frankrike i juli. Det som behövdes var ett negativt covid-test/anti-gen + a sworn statement (som betyder att du lovar och svär att du ej haft följande XX symtom under de senaste 24 timmarna, typ)

När vi kom till flygplatsen på Arlanda var det inga konstigheter, det rullade mer eller mindre på som vanligt. Innan vi skulle boarda så säger de i högtalarna att man MÅSTE fylla i ett forumlär (likt det sworn statement jag redan har). Det var superviktigt och man bara MÅSTE ha det med sig - nya direktiv sa dom.

Vi landar i Frankrike och ingen kollar någonting där. Lite vilda västern i mitt tycke.

Väl på plats i Frankrike är livet så nära vanligt som det går. De hade precis släppt på alla restriktioner och dylikt. Det enda som krävdes var munskydd i Kollektivtrafiken, Taxi och inne i de flesta butikerna. Men det kunde man leva med.

Att resa inom EU verkar ju såhär långt ganska enkelt - värre verkar det vara om man är sugen på USA eller Asien (som jag också är nu inför julen) men har ingen aning om vilka regler som gäller då alla kör olika. Och det lär väl bli en jävla cirkus om man inte har alla svar på plats och råkar missa någon inför resa.
Av Nspfish
6 sep. 2021 10:02 (redigerad)
Skulle vilja nämna IATAs sida för sök av Covidregler, hellre än traveldoc.aero. IATAs är utförligare, och jag var så sent som i förra veckan "drabbad" på min resa av regler som inte syntes tydligt på traveldoc.aero, men helt exakt på IATAs.

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

Jag hade dragit mig lite för att resa, då jag tyckte det "kanske blev krångligt" med regler och intyg osv, men det var SÅ enkelt;
Vaccinations- och/eller testbevis samt munskydd, så var man good to go. Så enkelt var det. Det gäller bara att vara påläst, så klarar man sig. Bokar nu redan nästa resa, avfärd lördag :-)
Medlemmen har tagit bort svaret