Alghero

6 mars 2016 11:52
Visningar: 677
Hej!
Nån som varit i Alghero i början på juni? Åker dit den 1:e till 8:e juni. Funderar på vädret, det är ju lite tidig säsong. Står lite olika på sajterna.
11 mars 2016 21:31
Tack för svar! Var inne och tittade lite på länkarna som du hade, fina bilder! Har sett på olika sidor om klimatet i Alghero i början på juni och det verkar vara ca 25/27 grader och det är ju perfekt, fast som sagt så står det lite olika. Har inte varit i medelhavet så tidigt förut, har åkt i sept/oktober och det har varit hyfsat väder då. Vi ska nog besöka Stintino, kanske inte så trångt i juni? Måste bara se denna strand som många beskriver som "karibien i europa"
Mvh Marie
Av Desires
13 mars 2016 13:22
Ej i juni, men i juli var vi i Alghero! Jag tror att juni är en mycket bättre tid där, det var FÖR mycket turister i juli - värst just i Alghero! Konstigt nog ej på de vackra stränderna längsmed nordvästra kusten, men det beror väl på att det finns så många fina stränder där!

Vi kom t Alghero efter att ha bilat runt o bott i Lu Bagnu (nära fina Castelsardo), Sardinien bör verkligen upplevas via bil! Stintino tog vi en dagstur till, ja det är nog betydligt färre turister där i juni! När vi var där var det knökfullt både vid La Pelosa-stranden och i den lilla byn Stintino, så näst intill omöjligt att parkera vår lilla hyrbil, men lyckades till slut!
Men som sagt, juni är nog bättre, men undvik att åka dit under helger bara, då är det - förstås - som värst med folk! La Pelosa är verkligen oerhört vacker - med fantastiskt vatten som skiftade i olika turkosa toner...
Du kan se foton från La Pelosa-stranden, Castelsardo, Alghero här http://www.desires.se/#post36
13 mars 2016 20:20
Tack för svar och bra tips!
Tror vi kommer att få en kanonvecka på Sardinien! Tanken är att vi ska hyra cyklar och cykla längs med kusten, utgår ifrån Alghero där vi ska bo. Tar med oss matsäck och stannar när vi ser en fin plats. Till Stintino tar vi nog buss. Tanken var egentligen att vi skulle åka till Kroatien i sommar men fastnade för alla vackra bilder från Sardinien.😃