Algarvekusten-tips?

23 jan. 2013 09:18
Visningar: 3049
Hejsan! Jag, pojkvännen och hans syrra ska åka till Algarvekusten i början av april detta år. Vi skulle hemskt gärna vilja ha lite tips och råd på vad man skall och icke skall göra där. Finns det något man borde se och besöka?
Vi undrar även hur vädret är där den årstiden och hur priser ser ut jämfört med Sverige.
Vi ska bo i Quarteira och undrar också lite om nattlivet, finns det barer och klubbar?
Otroligt tacksam för svar! :)
23 jan. 2013 12:12
Hej!
Jag har varit i grannorten Vilamoura vid två tillfällen.

Enligt utsago är väl Vilamoura lugnare, men deras marina är riktigt trevlig att strosa i med restauranger och barer/pubar. Jag har testat ett par av restaurangerna, och är väl inte jätteimpad men man äter där för läget :)
Kan inte uttala mig om nattlivet :(

Jag rekommenderar hyrbil åtminstone några dagar för att ta er till grannorterna. Kul att se någonting annat, speciellt om man inte bara vill ta det lugnt.

Beroende på hur härdad man är skulle jag säga att det inte riktigt är badväder i april, men det kanske inte gör nåt? :) Man skall inte glömma att det är Atlanten och inte Medelhavet. Jag har hört att vattnet är varmt när det blåser från Marocco, men i början av april har det nog inte hunnit värma på riktigt ännu.

Älskar ni golf är detta ett paradis - jag spelar inte själv, men det är banor överallt!

Om ni har möjlighet rekommenderar jag er att ta färjan från Olhao ut till öarna strax utanför som bjuder på en helt annan värld!

Kolla mina album för inspiration:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/vilamoura-portugal-2008-1642
http://www.reseguiden.se/forum/resor/portugal-2009-2732
23 jan. 2013 12:18
Tack för svaret!

Badväder vet vi att det kanske inte är, och att det inte går att bada i havet. Men hur är det i luften? Är det som våra somrar här i Sverige?
Okej vi kanske ska överväga hyrbil, om inte, finns det buss eller taxi man kan ta till olika orter?
Sen undrar jag lite på priserna, hur är det jämfört med Sverige? :)
24 jan. 2013 10:36
Hej igen!

Det är väl som en kall svensk sommar vid den tiden eller fint vårväder- runt 15-20C.

http://www.weather2travel.com/whentotravel/portugal/

Hyr en liten bil (Renault Megane typ) några dagar så behöver det inte bli jättedyrt. (Någon tusenlapp) Det finns både bussförbindelser och taxi (inte så smärtsamt dyrt) men jag har inte åkt buss och taxi har jag nyttjat endast inom Vilamoura.
Bussar: http://www.eva-bus.com/novo/index.php?lang=uk

Här har du en del info - alla Algarves städer hittar du där:
http://www.quarteirauncovered.com/

Priser? Billigare än Sverige, överkomligt. Kan inte säga mer exakt, men några tior billigare än Sverige för en öl eller lunch skulle jag säga. Eller dyrare om man vill äta flott :)
10 juni 2013 20:53
April är bästa tiden att åka dit på!!! Jag var där i år och det var helt fantastiskt. Åk till Sagres "Världens ände" och njut av lugnet som finns där. Solen var varm men sköna fläktar från Atlanten. Tusentals vackra blommor som blommar just den tiden. Boka in en vandring!! Dofterna kommer jag aldrig glömma.

Vattnet är kallt men bo på ett hotell som har uppvärmd pool (vi bodde på Martinhal Beach Resort & Hotel, ett lyxigt femstjärnigt ställe men prisvärt just den här tiden, dubbelrum från typ 160 euro). Testade aldrig nattlivet men staden ska tydligen vara full av festande surfare om kvällen så det verkar lovande!