Ålder på barn, vid bokning eller avresa?

Av Pelle77
14 jan. 2012 19:45
Visningar: 4684
Vi kommer att resa med vår systerdotter i sommar och hon fyller 13 någon månad före avresa, en jobbig ålder eftersomn många ställen har 12 som gräns för vuxen.

Har mailat hotellkoncernen och fått svar att det är vid bokning som gäller (men sedan upp till respektive hotell vid incheckning).

Vad gäller vid flyg?
14 jan. 2012 20:15
Knivig fråga det där,naturligtvis är det lättast att ställa frågan till det aktuella hotellet där ni ska bo men vad gäller de flygbolag jag kollat vid våra resor så gäller ju ålder vid resan och inte när man bokar.

själv brukar jag aldrig boka direkt på hotellets sida då det oftast är klart billigare via externa bokningssajter och jag bokar bara via sajter där man kan fylla i barnens ålder upp till 17 år så får man rätt pris även om en 13 åring skulle räknas som vuxen tex. http://www.lowcostholidays.se/ och http://www.monarch.co.uk/

Tänk på att på lowcostholidays liksom hos Expedia kan löna sig att söka på den amerikanska sidan så kan det ibland löna sig att söka via lowcostholidays engelska sidan då det ibland finns fler hotell med där.
http://www.lowcostholidays.com/
mvh. Bosse.
Av Annl
14 jan. 2012 20:45
Hej,

När jag bokat flyg och barnen var i gränslandet mellan 12 och 13 så var det åldern vid hemresan som var viktig.

Hoppas detta kan vara till någon hjälp och ha en trevlig resa!
Av Pelle77
14 jan. 2012 21:01
Tack för svaren! Har guld på Hilton så "måste" boka direkt därifrån så chansar nog. Det värsta blir ju att betala m deras support sa att det kunde finnas en chans.

För flyg är det nog striktare så får bli 3 vuxna hos turkish (åkte m dem nyss o de var lika bra som Qatar så något pegasus air är inte aktuellt till Turkiet).