Albanien

Av Syster
27 jan. 2009 11:46
Visningar: 1236
Vi funderar på att åka till Albanien i september.Det verkar spännande. Men eftersom landet är till stor del muslimskt, och jag sover dåligt, vill jag veta om det här med minareter och böneutropare. Någon som vet? Är det lika vanligt som i Turkiet?
Jag är tacksam för alla tips om sevärdheter också!
Syster
Av Nazif
27 feb. 2009 18:57
Hej "Syster".
Albanien är ju ett land vars ena del helt och hållet är ansluten till hav. Det innebär att det beror på var någonstans du ska bo. Om det är in närheten av en moské eller ej. Ofta så brukar det inte "utropandet" höras så långt, så om du/ni försöker att hitta hotell som är lite längre bort från moskéer kommer det inte vara några problem. Oftast brukar det vara så att moskéer finns i städer och om du tex. ska till Durrës så har du ju kilometer långa stranden som inte har en enda moské. Det vore iof helt fel och kanske onödigt att bygga moské i närheten av en strand.

Var i Albanien ska du till? Du måste besöka Tirana. Man får se en annorlunda stad men som ändå inte är så olik städer i Europa. Staden Gjirokastër har jag hört, är mycket ovanligt och karakteristiskt som brukar kallas för museistad på grund av sina gamla välbevarade stenhus.

Jag rekommenderar dig att söka på Wikipedia.org om Albanien. Där kan du läsa om namnen på städer som du i sin tur kan läsa mer om städerna och vad dessa heter.

Du kan också titta på www.albaniantourism.com
Eller så kan du beställa en handbok om just Albanien http://www.bradt-travelguides.com/details.asp?prodid=96
Av Syster
16 mars 2009 11:36
Tack! Det verkar som jag klarar det. Vi har funderat på att åka till Vlore som vi fick tips om på en resemässa i Köpenhamn. Vi tänker hyra bil och se oss omkring en del. Tack för fina tips. Sen åker vi över till Italien och beger oss norrut på något sätt! Det är spännande med ett "nytt" land. Syster