Åka till Kina / Sichuan nån gång under 2015

30 okt. 2014 20:33
Visningar: 144
Jag har upptäckt den fantastiskt smakrika maten från Sichuan-provinsen och skulle vilja åka dit! Samtidigt lockar Kina generellt sett. Vill helst undvika Peking, som inte verkar vara så charmig stad.

Tänker mig att man kan utgå från Chengdu eller Chongqing. Därefter hoppa på någon gruppresa eller helt egen resa ut på landsbygden i minst en vecka eller så, men även ha några dagar obokade i staden. Sen kan man kanske ta sig nånstans med snabbtåg.

Sichuan är till ytan snäppet större än hela Sverige, så tänker mig att det är bra att begränsa sitt område när man är i ett så pass gigantiskt land. Flyg till Chengdu går från London och Chongqing med Finnair.

Jag är 35 år och gillar att ta det lugnt på mina resor. Det närmaste party jag kommer i resesammanhang är nog att dricka öl på en uteservering eller terrass... ;) Vill inte bo i sovsalar, men vill heller inte lägga pengar på lyxhotell.

Bästa tiden att åka till Sichuan är mars-maj eller september-oktober.

Är även öppen för andra delar av Kina.
Av Aka
7 feb. 2015 22:06
Vill bara fråga om du inte kan tänka dig åka transsibiriska järnvägen till Peking i september Moskva - Peking eller något sådant. Söker reskompis men jag kanske är för gammal, gillar resor men har svårt att få med mig någon på sådan här lite annorlunda resa. Hör av dig om du kan tänka dig detta, jag är 56 år och glad o öppen för det mesta.
8 feb. 2015 23:19
Hej Aka!

Nej, transsibiriska lockar inte alls faktiskt. Sex dagar på ett tåg känns inte som min grej, även om man stannar i Mongoliet.

Lycka till!
3 aug. 2015 14:49
Jag ska åka till Kina augusti - oktober, ska du med? :D
5 sep. 2015 00:23
Citerat från Supermandyo:
Jag ska åka till Kina augusti - oktober, ska du med? :D
Sorry, jag kom nyss hem från en månads vistelse i Sichuan och Guangxi :)