Åka till italien

7 jan. 2007 22:11
Visningar: 6803
Jag åker förhoppningsvis till Italien i maj . Men behöver lite resetips! vart ska man åka, billigt och bra?
8 jan. 2007 10:31
Om du är ute efter sol och bad så kan jag verkligen rekomendera Rimini. Där är stranden jättefin och det är varmt och skönt! Stället är rätt så stort också. Så där kan man både sola,bada och shoppa! Så kan man åka på en dagsutflykt till världens minsta republik San Marino, det gjorde jag och det var underbart! Om du vill åka till någon storstad från Rimini så finns det bra tågförbindelser med många storstäder som ligger nära, t.ex. Florens och Venedig. // Travellover
Av Annalee
8 jan. 2007 14:55
En plats som jag varmt rekomenderar är Amalfikusten strax söder om Neapel. Kanske en av de vackraste platserna i Italien. Åk till Positano där husen nästan ligger staplade på varandra längs med de branta klipporna. Området är snarare mer bra än billigt, men lyckas du hitta boende på något av de mindre familjeägda penisionaten behöver det inte bli så dyrt. Bered dig dock på en hel del promenerande i trappor, fast jag ska tillägga att det också finns bussar som tar dig runt (eller snarare upp och ner) i staden. Vi var där i maj och då var vädret behagligt och inte alltför mycket turister. Från Positano kan du även snabbt ta färjan över till en av celebriteternas favoritö -Capri. Ett tips innan resan till Amalfikusten: om har du lätt för att bli åksjuk, ta med dig några åksjuketabletter för vägen längs kusten är mycket mycket slingrande.
/anneli
Av Homman
9 jan. 2007 11:01
Hej Alexandra.
Här ska du få ett tips, som jag hoppas passar.
Billigaste sättet att ta sig till Italien är att ta något av lågprisfylygen till Rom eller Bologna (beroende på var du flyger ifrån). Sterling och Ryan brukar ha de bästa priserna. Och bäst pris får du naturligtvis om du kan boka långt i förväg.
Väl i Italien kan du hyra bil eller ta tåget.Åka tåg i Italien är både kul, billigt och bekvämt. Förbindelserna är över lag bra oavsett vart du ska åka.
Om du ska bo relativt billigt och bekvämt, är ett sätt att hyra en semestervåning. Och är man några stycket blir priset per person överkomligt. Antingen kan du bo på någon "Agriturism" ute på landet, eller i någon gammal stad. Det senare alternativet tycker jag nog är bäst, för då har du en bättre närhet till saker och ting och en bättre service då det gäller post, bank restauranger och kommunikationer. Att sedan bo i en lägenhet gör också kostnaderna lägre för då kan du ha ett självhushåll.
Mitt personliga tips till dig och du vill ha en oförglömlig resa är att åka till Umbrien och Panicale. Gå in på min sida så får du tips och adresser. Eller så kan du gå in på reseguiden på reseföretag och söka på "bella umbria".
Maj är en perfekt månad att åka till Italien. Då är fortfarande allt lummigt och grönt och temperaturen den allra bästa. Hösten är också ett annat alternativ.
Hoppas du hittar något som gör din resa minnesvärd.

Hälsningar
Bobby