Agia Marina

14 okt. 2009 13:02
Visningar: 1702
Nästa resa går till Agia Marina Är tacksam för tips och erfarenheter Gisela
14 okt. 2009 19:14
Hej!
Jag var i Agia Marina på Kreta Juli 2007, det var väldigt varmt. Orten är liten, finns ett fåtal restauranger och affärer, det är allt. Platanias som är en liten större turistort ligger ca 20 minuters promenad bort, där hittar du lite mer att göra. Sedan ligger även Kretas näst största stad Chania en kort busstur bort, i Chania finns mycket kul och fint att se.
När vi var i Agia Marina bokade vi även en kvällstur som åkte upp i bergen, det är ett litet vitt tåg med flera släpvagnar som kör omkring på gatorna, detta tåget åkte vi med och det var riktigt skoj, man fick se många annorlunda ställen, t.ex. en kyrka i ett berg. Du lär inte missa tåget som kör omkring nästan överallt, man kan boka dessa turer på flera ställen, t.ex. i Platanias.
Stranden i Agia Marina är inte jättefin, det kan vara väldigt höga vågor, så höga att det ibland är förbjudet att bada, sanden växlar mellan stenar och sand... men rätt så långgrunt är det i alla fall. Om du åker på sommaren behöver du inte oroa dig för vädret, vi hade 38 grader och sol varje dag under vår vecka.
Lycka till!
/Travellover
19 okt. 2009 16:14
Jag har just varit i Agia Marina. Vi hade lagom varmt och kunde bada hur mycket vi ville. Men jag gillade inte själva byn. För mycket turistort. Men det är lätt att komma till Chania som är spännande. Underbart vatten och härligt med plats på stranden var det i alla fall. Vackert också om man gick utanför byn.