72-timmars visumfritt i Peking

Av Oliverd
23 juni 2017 11:24
Visningar: 427
Hej,

Nu har jag spenderat flera dagar till att försöka finna svar på mina oklarheter kring vad som gäller angående 72 timmars visumfritt i Kina. Har besökt Visa Centret som inte kunde svara på några frågor utan hänvisade mig till ett telefonnummer där alla talar kinesiska.

Vi har bokat tur och retur resa med SAS till Peking (Stockholm-Köpenhamn-Peking) men har nu bestämt oss för att bara vara 2 dagar i Peking och sedan fortsätta vidare till Hong Kong.

Min frågor är därför följande, är det OK att ha flygresan till Hong Kong bokat på en separat bokning? Och bör vi isåfall boka flygresorna Peking-Hong Kong, Hong Kong-Peking som enkel resor?

Samt finns det någon restriktion som säger att man endast får beviljas 72 timmars visumfrihet t.ex. 1 gång per månad? Eftersom att vi kommer behöva åka samma rutt när vi ska hem igen men då planerar vi bara ett 24 timmar stopp i Peking.

Vore jättte tacksam om någon visste mer kring detta då jag inte kan finna någon info. Misstänker att jag kanske övertänker det hela men man vill ju inte heller att något ska gå snett när man kommer fram p.g.a. man har missat en liten detalj :)