6 månader backpacking i Sydamerika/colombia

11 feb. 2019 11:24
Visningar: 218
Hej på er!
Jag och min sambo håller på och planerar en ca 6 månaders backpackingresa till Sydamerika och jag tänker att det är smartast att vända oss till proffsen; hur ska vi lägga vår rutt?
Grundstenar vi lagt upp är:
Resa ungefär okt-mars, tidslängden är diskutabel.
Vi vill lägga den största tiden av vår resa i Colombia och däribland besöka bogota, cartagena och santa Marta. Vi tänker främst att resa runt med buss/tåg och det känns som att vi har god tid på oss att ta oss runt. Det viktigaste för oss är att inte missa småstäderna på vägen, mer än att se alla storstäder. Så vilka små guldklimpar får vi inte missa? Gärna förslag på aktiviteter runt om kring. Vi kan tänka oss allt från vandring, sevärdigheter, historia, natur, aktiviteter m.m.

Tanke 2 är att hinna med Peru, Cusco och Machu picchu.
Vi har även funderat på flodbåt från iquitos till manaus, med är lite för orolig för Zika, borde man vara det?
Vi har släkt i Ecuador, Quito och tänkte ta oss tiden att hälsa på familjen. Där får vi nog känna av hur länge vi stannar.

Vårt sista stopp vill vi ha på nån ö nånstans där vi bara kan sola och bada och chilla innan vi åker hem. Nåt utanför Nicaragua kanske?
Rutten är alltså inte spikad mer än att avsluta med sol och bad, på annan plats än santa marta.

Så vad säger ni? Är 6 månader länge? Vad rekommenderar ni för städer/ställen? Självklart tar vi flyg när det behövs.

Tar tacksamt emot era synpunkter och tips!

Emelie
Av Jonas73
11 feb. 2019 20:40
Hej Emelie,
Spontant tycker jag att 6 månader verkar lagom tid för att utforska Amazonas, Peru, Ecuador och Colombia i långsam takt.

För att få bra flyt i resan skulle jag börja med att flyga från Sverige till Manaus gärna med stopp i Rio de Janeiro. Från Manaus ta båt upp för Amazonfloden till Tabatinga. (vaccin mot gula febern krävs). Passera gränsen till Leticia i Colombia och vidare över till Peruanska sidan. Fortsätt med båt upp till Iquitos. Gör en flerdagars djungeluyfkykt från Iquitos eller Lagunas i naturreservatet Pacaya- Samiria. Fortsätt sedan med flodbåt till Yurimaguas.

Missa inte att utforska resterna av molnfolkets rike kring Chachapoyas och Leimebamba. Fantastiska mumier och sarkofager. Besök Perus högsta vattenfall och fortet Kuelap. Fortsätt ner till Lima med buss och vidare mot Nazca, Paracas, Arequipa, Colca Canyon, Puno och sedan Cuzco med den heliga dalen och Machu Picchu och tillbaka till Lima.

Från Lima finns direktbussar till Guayaquil i Ecuador. Det är enkelt att ta sig från Quito till Colombianska gränsen.

I Colombia kan jag rekommendera
-Laguna de la Cocha
-San Agustin
-Tierra Dentro
- Desierto de Tatacoa
-Bogota
-Zipaquira
-Manizales
-El Valle
-Barichara
-Cartagena
-Cabo de la Vela

Trevlig resa!

Hälsningar
Jonas
14 feb. 2019 11:47
Hej,
Vad roligt med Sydamerika. Jag och min sambo reste i 10 månader i Central och Sydamerika under 2017. Jag har skrivit mkt om vår resa på lyckligochlevande.nu som jag tror skulle hjälpa er på vägen! Om du har specifika frågor är du välkommen att maila.
Lycka till!
Mvh
Moa