6 månader backpacking i Sydamerika/colombia

11 feb. 2019 11:24
Visningar: 73
Hej på er!
Jag och min sambo håller på och planerar en ca 6 månaders backpackingresa till Sydamerika och jag tänker att det är smartast att vända oss till proffsen; hur ska vi lägga vår rutt?
Grundstenar vi lagt upp är:
Resa ungefär okt-mars, tidslängden är diskutabel.
Vi vill lägga den största tiden av vår resa i Colombia och däribland besöka bogota, cartagena och santa Marta. Vi tänker främst att resa runt med buss/tåg och det känns som att vi har god tid på oss att ta oss runt. Det viktigaste för oss är att inte missa småstäderna på vägen, mer än att se alla storstäder. Så vilka små guldklimpar får vi inte missa? Gärna förslag på aktiviteter runt om kring. Vi kan tänka oss allt från vandring, sevärdigheter, historia, natur, aktiviteter m.m.

Tanke 2 är att hinna med Peru, Cusco och Machu picchu.
Vi har även funderat på flodbåt från iquitos till manaus, med är lite för orolig för Zika, borde man vara det?
Vi har släkt i Ecuador, Quito och tänkte ta oss tiden att hälsa på familjen. Där får vi nog känna av hur länge vi stannar.

Vårt sista stopp vill vi ha på nån ö nånstans där vi bara kan sola och bada och chilla innan vi åker hem. Nåt utanför Nicaragua kanske?
Rutten är alltså inte spikad mer än att avsluta med sol och bad, på annan plats än santa marta.

Så vad säger ni? Är 6 månader länge? Vad rekommenderar ni för städer/ställen? Självklart tar vi flyg när det behövs.

Tar tacksamt emot era synpunkter och tips!

Emelie
Av Jonas73
11 feb. 2019 20:40
Hej Emelie,
Spontant tycker jag att 6 månader verkar lagom tid för att utforska Amazonas, Peru, Ecuador och Colombia i långsam takt.

För att få bra flyt i resan skulle jag börja med att flyga från Sverige till Manaus gärna med stopp i Rio de Janeiro. Från Manaus ta båt upp för Amazonfloden till Tabatinga. (vaccin mot gula febern krävs). Passera gränsen till Leticia i Colombia och vidare över till Peruanska sidan. Fortsätt med båt upp till Iquitos. Gör en flerdagars djungeluyfkykt från Iquitos eller Lagunas i naturreservatet Pacaya- Samiria. Fortsätt sedan med flodbåt till Yurimaguas.

Missa inte att utforska resterna av molnfolkets rike kring Chachapoyas och Leimebamba. Fantastiska mumier och sarkofager. Besök Perus högsta vattenfall och fortet Kuelap. Fortsätt ner till Lima med buss och vidare mot Nazca, Paracas, Arequipa, Colca Canyon, Puno och sedan Cuzco med den heliga dalen och Machu Picchu och tillbaka till Lima.

Från Lima finns direktbussar till Guayaquil i Ecuador. Det är enkelt att ta sig från Quito till Colombianska gränsen.

I Colombia kan jag rekommendera
-Laguna de la Cocha
-San Agustin
-Tierra Dentro
- Desierto de Tatacoa
-Bogota
-Zipaquira
-Manizales
-El Valle
-Barichara
-Cartagena
-Cabo de la Vela

Trevlig resa!

Hälsningar
Jonas
14 feb. 2019 11:47
Hej,
Vad roligt med Sydamerika. Jag och min sambo reste i 10 månader i Central och Sydamerika under 2017. Jag har skrivit mkt om vår resa på lyckligochlevande.nu som jag tror skulle hjälpa er på vägen! Om du har specifika frågor är du välkommen att maila.
Lycka till!
Mvh
Moa
Backpacking i Colombia. - vart åker vi?
Colombia Tavla20, 5 jan. 2014
Updaterad av Gunillad för 5 år sedan
1
Hej! Jag och min pojkvän ska åka till Colombia i februari och vi behöver lite tips Vart är det enkelt att ta runt? Platser vi absolut inte får missa? Vad ska man undvika? Hur reser man inom Colombia ? Med buss eller flyger man? Prisnivåer? Tar gärna emot era spontana tips på ämnet ...
Brasilien-Colombia-Ecuador
Sydamerika Fliiippauuur, 10 dec. 2017
Updaterad av Mcenroe för 1 år sedan
6
Hej! 11 Februari landar jag och fyra vänner i Rio för att starta vår backpackresa. Tanken är att vi fortsätter från Rio längs kusten till Salvador- (Ev Fortaleza)- Belém och sedan längs floden till Manaus. Tanken är sedan att vi ska ta oss från Manaus till Bogota eller eventuellt ...
Buss i / mellan Colombia och Venezuela
Venezuela Pronto, 24 juni 2015
Updaterad av Jonas73 för 3 år sedan
8
Hej Jag är en backpacker som planerar en resa från Quito till Venezuela. De ställen jag vill besöka ligger utplacerade som på ett pärlband på så korta avstånd ifrån varandra att flyg känns helt obefogat. Min plan är att åka med buss, även mellan de olika länderna och ta mig in I Venezuela via ...
Colombia i mars?
Colombia Cassandraalm, 29 jan. 2017
Updaterad av Cassandraalm för 1 år sedan
15
Hej! Jag ska åka till Central- och/eller Sydamerika i mitten av mars och två månader framåt. Jag funderar starkt på Colombia. För det verkar väldigt vackert och häftigt. Jag undrar dock hur vädret är i Colombia då? Jag vet att det är regnigt och rätt kallt i Bogotá men jag tänker till exempel ...
Koh Rong
Colombia Veronicaolsson, 12 aug. 2015
Updaterad av Citat för 3 år sedan
2
Hej! Jag undrar om någon varit på Koh Rong nyligen och tänkte höra vad ni tycker om det. Tänkte åka dit över nyår Förstått att det blir mer och mer explaterat, men eftersom det bara går båt dit förstår jag det som att det mest är back-packers och inte "svenska barnfamiljer"? hur mycket ...
Tips på fina öar nära Cartagena - Colombia?
Colombia Bjorn64, 18 nov. 2017
Updaterad av Jakmar för 1 år sedan
3
Vi funderar på att åka till Cartagena i början av juni och tänkte i samband med detta försöka åka några dagar till någon fin ö med fina stränder. Om det är ngn av er som varit runt på några fina öar tipsa gärna (även vilka undvika ..) Tack för alla tips! Björn ... Jakmar: Du ha annars en kort ...

Sydamerika

Sydamerika är kontinenten med rik historia, fantastiskt klimat och ett djurliv som får vilken turist som helst att häpna. Den som gillar äventyr behöver inte leta längre.

Södra Sydamerika består i princip bara av två avlånga länder – Argentina och Chile – i ländernas norra delar finns regnskogar med papegojor, anakondor och vandrarspindlar, medan det längst i söder råder näst intill antarktiskt klimat med snö och is. Storstäder som Santiago och Buenos Aires är välbesökta metropoler som bjuder på tango och opera i världsklass.

I centrala och östra delarna finns Brasilien, Paraguay och Bolivia. Amazonas regnskog slingrar sig tätt genom länderna och är den mest artrika på hela jordklotet. I Rio de Janeiro finns den berömda Cristo Redentor, en nästan 40 meter hög staty som föreställer Jesus och blickar ut över staden. Även den halvmilslånga stranden Copacabana finns i staden.

Norra Sydamerika är grönt, fuktigt och tropiskt. Här finns många mindre länder som Guyana, Venezuela, Colombia, Ecuador och Peru. Närheten till ekvatorn gör att länderna är perfekta besöksmål året om med sol och bad runt varje hörn. Machu Picchu i Peru är en 500 år gammal inkastad som ligger nästan 2,5 kilometer upp på ett berg. Många som varit där vittnar om att det nästan är som att befinna sig i en dröm.