5 dagars overstay från BKK

11 feb. 2019 17:45
Visningar: 332
Hej alla,.

Undrar om någon kan hjälpa mig med den senaste infon.

Befinner mig nu med familjen på Koh Lanta. Fru och 2 små barn.

Inser att vi fick hjärnsläpp när vi bokade våra biljetter och kommer vara borta i 35 dagar, dvs 5 dagars overstay vid utresa från BKK. Jag vet att det är klantligt, olagligt etc... ;-)

Vet att man kan dra till Krabi för extension o då skulle saken vara ur världen. Men det är inte en helt lätt manöver med 2 småttingar.

Vet någon med säkerhet vad som gäller? Vilka problem kan vi få vid utresan från BKK? (förutom 500THB / dag / skalle)

Har surfat runt och inte hittat uppdaterade helt solklara regler. Har någon koll och erfarnhet? :-)

Tack på förhand,

//perreg72
Av Pakkhat
11 feb. 2019 20:57 (redigerad)
Blir nog billigast och minst problem om man fixar visum. Blir man ertappat utan visum så är man illegat i landet = problem. Antar att ni tar ett anslutningflyg till bkk , upptäcks det där är det risk att ni missar flyget. Skröna eller inte. Visa ska fixas innan dom första 30 dagarna tar slut.
12 feb. 2019 22:18
Det mesta står i länken.
Ni får betala avgiften vid passkontrollen för 5 dagar och sen är problemet löst. Ni missar inget flyg, bara pengar.
Blir ni av någon anledning kontrollerade av en Polis på gatan, innan ni kommit dit, så blir det värre, för då vistas ni ju "formellt" olagligt i landet och blir sannolikt dyrare. Precis som Pakkhat skriver.
.http://www.thaiembassy.com/thailand/overstay-visa-thailand.php
13 feb. 2019 04:54
Tack ska ni ha för era svar. För sinnesfriden får vi helt enkelt ta oss till Krabi. Har surfat mig snart skelögd för att få reda på vad (förutom passet såklart) man behöver ha med sig dit för att få en smidig process när man väl är där. Sedan ryktas det om 2 olika Immigrationkontor i Krabi - ett som "ska" gå snabbare än det andra. Någon som vet?

Tack alla.

//perreg72