5 dagars overstay från BKK

11 feb. 2019 17:45
Visningar: 130
Hej alla,.

Undrar om någon kan hjälpa mig med den senaste infon.

Befinner mig nu med familjen på Koh Lanta. Fru och 2 små barn.

Inser att vi fick hjärnsläpp när vi bokade våra biljetter och kommer vara borta i 35 dagar, dvs 5 dagars overstay vid utresa från BKK. Jag vet att det är klantligt, olagligt etc... ;-)

Vet att man kan dra till Krabi för extension o då skulle saken vara ur världen. Men det är inte en helt lätt manöver med 2 småttingar.

Vet någon med säkerhet vad som gäller? Vilka problem kan vi få vid utresan från BKK? (förutom 500THB / dag / skalle)

Har surfat runt och inte hittat uppdaterade helt solklara regler. Har någon koll och erfarnhet? :-)

Tack på förhand,

//perreg72
Av Pakkhat
11 feb. 2019 20:57 (redigerad)
Blir nog billigast och minst problem om man fixar visum. Blir man ertappat utan visum så är man illegat i landet = problem. Antar att ni tar ett anslutningflyg till bkk , upptäcks det där är det risk att ni missar flyget. Skröna eller inte. Visa ska fixas innan dom första 30 dagarna tar slut.
12 feb. 2019 22:18
Det mesta står i länken.
Ni får betala avgiften vid passkontrollen för 5 dagar och sen är problemet löst. Ni missar inget flyg, bara pengar.
Blir ni av någon anledning kontrollerade av en Polis på gatan, innan ni kommit dit, så blir det värre, för då vistas ni ju "formellt" olagligt i landet och blir sannolikt dyrare. Precis som Pakkhat skriver.
.http://www.thaiembassy.com/thailand/overstay-visa-thailand.php
13 feb. 2019 04:54
Tack ska ni ha för era svar. För sinnesfriden får vi helt enkelt ta oss till Krabi. Har surfat mig snart skelögd för att få reda på vad (förutom passet såklart) man behöver ha med sig dit för att få en smidig process när man väl är där. Sedan ryktas det om 2 olika Immigrationkontor i Krabi - ett som "ska" gå snabbare än det andra. Någon som vet?

Tack alla.

//perreg72
Bangkok-bali-bangkok visum fråga hjälp!
Thailand Misspiu, 26 juni 2016
Updaterad av Sannadittrich för 2 år sedan
4
Hej vi åker till thailand i 6 veckor. Flyg mellan arlanda-bangkok bokat. Men nu är vi jättesugna att åka till bali också ;) Vi hade tänkt vara där i 2,5 vecka. Sen återkomma till bangkok och flyga hem. Vi blev lite fundersamma inför visumet för overstay eftersom vi har flyg för mer än 30 ...
Visum 35 dagar flyg till Bangkok ambassad eller immigration office eller ambassaden i Stockholm
Thailand Marcuspresident, 21 juli 2015
Updaterad av Hille2 för 3 år sedan
17
Dilemma. Har lite svårt att bestämma mig. Har läst lite här på forumet men inte riktigt hittat svaret. Ska iväg till Thailand med familjen och vi är fem personer som ska flyga till Bangkok. Och vi ska vara borta i 35 dagar. Hur löser jag det här med visum bäst. Ska vi flyga till Bangkok och få ...
Att se i Bangkok
Thailand Gronden, 25 nov. 2013
Updaterad av Marilcj för 5 år sedan
4
Har aldrig varit i Bangkok och vill ha tips vad som måste ses under 3 nätter och 2 dagars vistelse! Väljer helst några få sevärdigheter än att flänga runt som en turistdåre! ... Marilcj: Gyllene Buddan o de stora templen, vilka byggnationer! Vi tog en tur med flodbåt en av de första gångerna, ...
Billigast Bangkok eller Kuala Lumpur
Thailand Bellaa, 20 aug. 2014
Updaterad av Bellaa för 4 år sedan
16
Hej! Vilket alternativ är billigast om man vill till södra Thailand, flyga till Bangkok eller till Kuala Lumpur? Resan inträffar vid jul så jag vet att det kommer bli dyrt, men borde man vänta och ta sista minuten isf? ... Bellaa: Tom: Tyvärr blev det inte särskilt billigt när man sökte på de ...
Bangkok-krabi
Thailand Nittiotrea, 9 feb. 2014
Updaterad av Sierra för 5 år sedan
6
Vi flyger med norwegian till Bangkok och sedan ska vi byta till inrikesflyg med Bangkok airways och då vi har lite kort om tid skulle tips å råd uppskattas. Är det något speciellt vi ska tänka på, är det lätt att hitta till inrikesflygen och så? Tack på förhand :) ... Sierra: Du visar ditt ...
Singapore eller bangkok?
Thailand Rosacykel, 30 mars 2010
Updaterad av Rosacykel för 9 år sedan
11
Åker till Australien i vinter. På hemvägen är planen att stanna ett par dagar i antingen Singapore eller Bangkok. Vad är att föredra med avseende på shopping, kultur, uteliv och ev naturupplevelser? ... Ziesta: Jag har stannat 2 ggr i Singapore på vägen hem från Australien.. och måste säga att ...

Om Bangkok Thailand, Asien

Nattliv
Nöjesliv
Prisvärt
Shopping
Storstad

Bangkok kallas av thailändarna för ”änglarnas stad”, en kanske inte helt felaktig benämning av den myllrande miljonstaden som erbjuder allt mellan himmel och jord.

Bangkok är beläget fyra mil norr om Thailandviken och staden erbjuder allt från kultur och historia till shopping och fina restauranger. Oavsett storlek på ens plånbok, här finns något för alla! Du tar dig enkelt runt i staden genom Skytrain, tuk-tuk eller taxi. För den kulturintresserade finns över 400 tempel att besöka, ett av de populäraste är Wat Pho och här finns också den vilande Buddahn, helt gjord av guld. Ytterligare två stora sevärdheter är Smaragdpalatset Wat Phra Kaew och Grand Palace som bör stå överst på varje turists lista av sevärdheter.

För den som vill ägna några timmar åt shopping finns stort urval, Siam Center och MBK Center är populärt bland turister tack vare dess breda utbud och låga priser. Är du ute efter lyxvaror är snarare ett besök på The Emporium att föredra.

Bangkok har sitt eget Chinatown och här finns den ökända Nakhon Kasem, tjuvarnas marknad, som säljer alla typer av begagnat gods. Kvarteret har också mängder av restauranger och atmosfären bjuder på en upplevelse i sig. Tröttnar du på tempo och rundvandring kan du besöka Lumpini parken, den gröna oasen mitt i staden. Köp med god mat från någon av marknaderna och ha picknick i skuggan av träden.