5 dagar i Salzburg - tips!

Av Jr222
29 dec. 2015 15:29
Visningar: 4010
I slutet av januari åker jag och min pojkvän till Salzburg i 5 dagar! Vi älskar österrike, vi var i zell am see och kaprun i augusti förra året och tänkte denna gången åka på vintern för att kombinera lite skidor bland annat. Men vi behöver mer tips!

Vi tänkte ta tåget till Zell am see för att åka skidor i två dagar (kanske fler dagar), men vi vill ha mer förslag på vad vi kan göra, vi har aldrig varit i Salzburg förut. Vad finns det för utflykter man kan göra mer? Något vi inte får missa under dessa fem dagar? :)

..eller har ni förslag på något annat ställe vi kan åka till i Österrike som är finare/ bättre än Salzburg? (Vi har bokat flygbiljetter och hotell som är ombokningsbart).
Av Desires
29 dec. 2015 16:48
Vi var i Salzburg nu i somras, i augusti! Det är en väldigt fin och mysig stad, tyckte vi!

Salzburgs gamla stadsdel är idag med på UNESCO:s världsarvslista. På de slingrande gatorna märker man stadens långa historia som kulturell metropol – inte minst på Getreidergasse där Salzburgs berömde son föddes – Wolfgang Amadeus Mozart. Massor med olika musikevenemang kan du njuta av i denna stad!
Annars är det mysigt att bara strosa runt i den gamla stadsdelen bland restauranger, mängder med små mysiga butiker, cafeer etc!

Förutom att njuta av att bara vara i denna trevliga stad några till tips här:
- Fin utsikt har man från Kapucinerberget på nordsidan av floden samt från terrassen utanför Moderna konstmuseet. Efter ett museibesök kan man vandra ner till den gemytliga ölhallen på Augustiner Bräustübl där ölen bryggs på plats och tappas direkt från trätunnor. Mat hämtar man själv i de olika matstånden.
Trevligt, billigt och gott!
- Stadens stora bryggeri heter Stiegl. De har ölmuseum och provsmakning på sin fabrik utanför stan, med buss 1 eller 10 kommer man dit.
- Gör en utflykt upp i bergen. Till vackra Untersberg t ex tar man buss 25, sedan linbanan upp där det finns vandringsleder och mysiga alprestauranger med hänförande utsikt över denna natursköna miljö.
- Ta en tur till Werfen, som har ett vackert slott, och besök världens största isgrotta. Denna enormt stora grotta ligger inne i berget, klädd i isskrud året om. Otroligt vackert ska det vara, som taget ur en Tolkien-bok eller "Game of Thrones".)

Mer om Salzburg och Österrike här http://www.desires.se/#post193
1 jan. 2016 21:06
Jag bor i närheten av Salzburg...sehen 26 år, also "en insider"
Hör några FÅ tipps förSalzburg Stad:

Ölkultur:
1. Ölhallarna "Augustiner Bräu" genuint öl-Ställe
2. WeißBierbraueri (äkta österrikisk mat)

Ett perfekt sätt att se omgivningen är att boka en tur medPanoramatours (brevid kyrkan Mirabell) TeX. Salzkammergut

Sevärt: Borgen(Festung), Mirabell (speziellt Dvärjstatyerna), gamla Stan (gå in i gränderna), Alla kyrkor (Dome & St. Peter)
St.Peter hat en braucht Restaurang alternativt Eulenspiegel..

Hangar7 - Kaffee och se flygsammlingen av Didi Mateschitz (Grundaren av RedBull)

Mvh
Av Jr222
1 jan. 2016 21:38
Tusen tack för alla era tips!! Det ska bli en mysig resa å vi ska nu gå igenom allt ni tipsat om för att bli lite mer pålästa:)
Av Jr222
1 jan. 2016 21:54
Någon som har erfarenheter av skidåkningen kring Salzburg? Är det bäst att vi tar Zell am see? Vi har alltså inte tillgång till bil.. Har läst om Saalbach och Kitzbühel också nämligen..
1 jan. 2016 22:58
Zell am See och Kaprun var fantastiskt. Att åka där uppe på glaciären på över 3000 möh var så häftigt!
Och ang. sevärdheter så är ju Hohensalzburg ett måste och det som någon tidigare sa. Mozarts födelsehus kan ju vara lite kul också.
När vi var där hamnade vi på en riktigt liten bar med sköna typer, vi hade superkul och inga andra turister fanns där. Vet ej och minns ej hur vi hamnade där...:)
Mvh