40 års present

8 maj 2013 18:27
Visningar: 697
Hej reser iväg med en vännina till budapest i Juni som fyller 40 år. Vill överraska henne med något roligt "crazy", vad ska man hitta på? Spa, shopping och museum känns för tråkigt på hennes stora dag.
Av Jova
9 maj 2013 13:33
Hej

Jag var i Budapest för 14 dagar sedan på en weekend och innan så hade vi anmält oss till en "matvandring" där man under 4 timmar gick omkring i Budapest och testade lite olika delikatesser, korvar, olika kötträtter, win, ost, bakverk och choklad.

kostade ca 500 per person, vi som gillar mat tyckte att det var en bra och enkelt sätt att snabbt lära sig om Ungersk matkultur, nu kanske det inte är så "crazy" men dom har ju även andra guidade turer bla en tur till Tokaj distriktet som är världsberömt för sina goda viner.
Men Tokajresan kostade 2-3000 svenska kronor per person, tror jag, men det kan det vara värt.

kolla mer på Tastehungary.com

Eftersom et är billigt också i Ungern så är de "dyra" restaurangerna ett tips, de är inte dyra för oss svenskar men för locals så är det dyrt, du får superbra mat och service för inga pengar alls, vi åt tex förrätt, varmrätt, inkls vin, och apperetif för drygt 500 kronor för 3 personer.

tips: kolla på Tripadvisor.se efter restauranger och andra rolika aktiviteter.
Av Annl
10 maj 2013 10:05
Det finns en del gamla matnyttiga trådar angånde Budapest och vad man kan göra där för något spännande. Kolla på dem så kanske du kan få några tips.

Budapest är en väldigt trevlig och fin stad så ni kommer att få det kanon där.

Och bra att veta är att det är billigt där - så ni kan lyxa till och det och bo flott och äta på fina restauranger. Och väldigt god mat har de.