4 dagar på Nordön!Tips!!

16 aug. 2013 15:21
Visningar: 1406
Vad hinner man med på 4 dagar runt Auckland? Vi tänker hyra bil i två dagar o vara i Auckland i 2 dagar. Vi är två vuxna med två 12-13 års söner. Hobbiton har jag läst om men är det fint o ska vi lägga tid på det? Rotorua, vill jag gärna till men vad är det bästa där som vi hinner på en em o en fm? Glowormcaves? Något att lägga tid på? Barnen vill gärna se Kiwifåglar live :) Ja tiden är kort! Vi vet att naturen förtjänar att man bör lägga flera veckor på Nya Zeeland men vi har bara 4 dagar.

Please lite tips :)
Av Desires
16 aug. 2013 18:26
Hej Anwielto!
Vi hade 12 dagar på nordön så det är ju lite skillnad, men jag ska försöka hjälpa dig.

Du själv skriver om Glowormcaves vilket jag tycker var överreklamerat, det tycker jag absolut att ni kan skippa.

Däremot tycker jag ni ska ta er till Roturua om ni hinner. Eftersom barnen vill se Kiwifåglar är Roturua perfekt för detta, där ligger Kiwi Encounter som är ett lysande exempel på hur turism kan bidra till naturvård. Här kan besökare se kiwifåglar kläckas, födas upp och till slut släppas fria. Det är djur- och naturparken Rainbow Springs som har öppnat en kiwiavdelning. Mer info www.newzealand.com Förutom att man där bör se detta stora område med sprutande gejsrar, varma källor och sjöar som färgats av mineraler, kan man även passa på att bada i någon av de svavelfyllda varma källorna som finns där. Staden anses vara den mest kulturella orten i landet och har en maorisk kultur så här kan man besöka maoriska boplatser, höra dem sjunga sina speciella folksånger och utföra krigsdanser.

Ska ni bara vara utanför Auckland i 2 dagar tror jag att Roturua räcker, sedan kan ni uppleva Auckland också!

Vill du se foton o få lite mer tips om Nordön kan du titta in här http://www.desires.se/#post74

Av Theelf
16 aug. 2013 18:31
Jag tycker att ni skall ta båten ut till Waiheke Island från Auckland och bo över på något trevligt ställe. Väldigt fint. Och inget ont om Auckland - men om jag hade 4 dagar med två söner som vill ha roligt så skulle jag inte lägga hälften av tiden där. (Med facit i hand) hade jag nog inte ens lagt en dag där. Men det är ju lätt för mig att säga som har varit där. Har du bil två dagar är det mycket vackert norr om Auckland. Bay of Islands är ett fantastiskt ställe. Bildgoogla ställena jag nämner - där finns några väldigt fina vyer :)

Trevlig helg!

önskar

TheElf
16 aug. 2013 21:15
Tack för era tips :) Åh man vill så mycket! Rotorua vill jag mest till så det blir det o sönerna kommer nog gilla Rainbow Springs! Tack Desiree :) Var finns källorna man kan bada i i Rotorua? Det hade varit häftigt! Vi har googlat lite o det finns massor med olika platser med geisrar mm men vilken rekomenderas? Likadant verkar det finnas flera olika Maori "byar o shower". Någon speciell ni kan rekomendera? Vi längtar ihjäl oss!! :))))
16 aug. 2013 22:40
Desire! Jag har kollat o läst massor på din blogg! Du har ju varit överallt :) Jättefina foton!
Av Desires
17 aug. 2013 08:59
Tack snälla Anwielto för det, så roligt för mig att få sådan uppskattning, det gör mig jätteglad! Kram