30-årig bröllopsdag i Thailand.

Av Kub70
22 dec. 2017 14:21
Visningar: 95
Är i ganska god tid hoppas jag, min fru och jag har vår 30-åriga bröllopsdag i december 2018, och målet är Thailand, där vi aldrig varit innan.

Tanken är att vara resande 4-5 veckor och starten med dagarna runt 15/12 är viktig, då vill vi ha något extra när vi firar våran dag, strandnära, gärna typ bungalow eller så, prioriterar inte party/stadsliv, utan bara lugnt och skönt.

Sen kommer ju jul & nyår och vill vi utforska lite också, vill uppleva lite kultur med tempel mm, kanske runt i Thailand eller rent av byta land, allt i dom krokarna är helt nytt för oss och vi har bara charter-vana sen innan.

Så det finns miljoner frågor och funderingar, men kanske någon som gjort nått liknande, eller besökt den mest romantiska stranden och framför allt, rätt del för att få så bra väder så möjligt i dec-jan.

Har sökt mycket här och via andra sidor, men vill gärna ha så aktuell info så möjligt, en rekommendation som är flera år gammal känns inte så bra att gå efter.

Funderar även på bästa utgångspunkten, att vi bokar flyg tor från Sverige, och sen reser vidare inrikes, eller kanske man ska boka enkel till en flygplats och hem från nån annan?

Ytterligare tanke är att hyra ett hus under hela perioden, men inte nytta det hela tiden utan ha det som en utgångspunkt.

Jätte glad om någon har lite att dela med sig av!
Av Hille2
23 dec. 2017 08:51
Citerat från Atjima:
”4-5 veckor”... tänk på att inresevisum är på 30 dagar. Men ni kan ju resa till annat land typ langkawi i Malaysia båtvägen o får då 14 dagar
Man får inget visum när man reser in i Thailand utan ett uppehållstillstånd som man sedan kan förlänga med 30 dagar till på immigrationen. Vill man inte göra det utan beslutar sig för att åka till något grannland så bör man boka en utresa i förväg som man kan visa upp när man checkar in på flygplatsen i Sverige. Alternativt skaffa visum innan man åker till Thailand.