3 veckor i Mexico

Av Sanne81
7 apr. 2017 07:43
Visningar: 1452
Vi har precis bokat flyg, 20/12 till 20/1 till Cancun. Tänkte börja en natt i Cancun sen fortsätta till Tulum och bo i hyrd lägenhet i ca 1 vecka. Sen är sista veckan boka i Playa del Carmen, fick tag i riktigt schysst hotell med pool för bra pris så vi avslutar där. Men en sak som oroar mig är att hotell priserna är riktigt höga! Men tips vad vi ska göra andra vecka: puerto morelos, isla mujeres eller nån annan ort?
Sen prisbilden i Mexico nu? Handla mat i supermarket? Äta ute? Är inte ute efter lyx middagar utan bra mat. Vad kan vi förvänta oss att det kostar? Läste nånstans att det har blivit dyrare senaste månaderna. Nån får gärna lugna mig att det inte kommer springa iväg i matkostnad för oss under våra 3 veckor 😉
Av Sanne81
7 apr. 2017 13:21
Citerat från Worldofmarie:
Hotellpriserna är höga i Cancuns och Tulums hotel zones, inte annars.

En huvudrätt ligger väl på 100-600 pesos beroende på ställe och mat.

Jag kan absolut rekommendera Isla Mujeres!

Du kan läsa om min resa på http://www.worldofmarie.com/reseguide/minaresor/mexico
Tack för ditt svar! Vi funderar att ta Holbox först, sen ner till Tulum och hyra lägenhet inne i Tulum och isåfall ta oss till stranden med taxi/cykel sen till Puerto Morelo och sist en vecka i playa del Carmen. Det är mycket uppbokat redan nu. Har du besökt Mexico under jul/nyår?
7 apr. 2017 15:58
Nej, var där innan jul. Puerto Morales ligger ju mellan Cancun och Playa så det blir ju omvänd ordning.

Synd att ni inte bor på stranden i Tulum, det är magiskt!
Stranden i Playa är inte lika imponerande. Men bra bas för utflykter.